Працівники запорізького заводу хочуть працювати на російського олігарха

Середа, 27 квітня 2005, 17:53
Трудовий колектив ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" заперечує обвинувачення глави Фонду держмайна Валентини Семенюк про невиконання їхнім інвестором своїх зобов'язань.

Про це йдеться в заяві трудового колективу, ради ветеранів і молоді ЗаЛКа, переданому в середу.

"Інвестор ніколи не відмовлявся від своїх зобов'язань, навпроти, пропонував більш якісні, сучасні проекти технічної модернізації", - сказано в повідомленні.

"На жаль, ці пропозиції вперто ігноруються Фондом державного майна, який не бажає прислухатися до думки авторитетних фахівців алюмінієвої промисловості, проаналізувати ситуацію ", - сказано в документі.

Також колектив заявляє, що "СУАЛ (інвестор) - це власник, за плечима якого багаторічний досвід роботи в алюмінієвій промисловості, проводить ефективну роботу з модернізації й розвитку виробництва, що вже дає свої фактичні результати на відміну від багаторічної негативної практики порожніх розмов й обіцянок колишнього керівництва й власників".

За підсумками 2004 року ЗАлК досяг рекордного показника виробництва за свою більш ніж 70-літню історію – було випущено 108763 т первинного алюмінію, випуск глинозему збільшився на 10,6%, досягши рівня 260 970 т.

За останні три роки заробітна плата на підприємстві виросла в 1,5 рази, за рахунок освоєння нових видів продукції збільшилася чисельність працівників

"Показово й те, що на відміну від інших нових власників українських підприємств, інвестор алюмінієвого комбінату повністю зберіг соціальну сферу, займається її розширенням і модернізацією", - сказано в документі.

Як приклад у повідомленні наводиться те, що після корінної, масштабної реконструкції, для трудівників комбінату введено в експлуатацію заводський санаторій-профілакторій - рівних якому немає в інших підприємств алюмінієвої промисловості країн СНД.

Трудовий колектив також заявив, що розглядає варіанти використання конституційних форм протесту.

Раніше Семенюк повідомила, що Київський господарський суд виніс постанову, відповідно до якої акції ЗАлКа. Минулого року контроль над ЗАлК одержав російський олігарх Віктор Вексельберг, який є керівником "СУАЛ-Холдинга".

"Українська правда"

Читайте також:

В олігарха-любителя яєць Фаберже забрали запорізький завод

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування