Ахметов скаржиться, що його перевіряють

Середа, 27 квітня 2005, 19:40
Керівники металургійних і гірничо-збагачувальних підприємств Донецької й Дніпропетровської областей заявляють про масові перевірки.

Серед них Металургійний комбінат "Азовсталь", "Харцизький трубний завод" (Донецька обл.), "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" й "Північний гірничо-збагачувальний комбінат" (Дніпропетровська обл.), основним акціонером яких є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (Донецьк).

Про це представники підприємств заявили на прес-конференції, що відбулася в середу за участі гендиректора "ЦГЗК" й "ПівнГЗК" Олександра Вілкула, гендиректора "МК "Азовсталь" Олексія Білого й гендиректора "ХТЗ" Андрія Шишацького.

За словами Шишацького, 13 квітня на ХТЗ "висадився десант перевірки" під керівництвом прокуратури - усього 30 осіб, серед яких - представники податкових органів, міліції, СБУ, Фонду держмайна (ФДМ), Антимонопольного комітету й відділу по контролю за цінами Донецької облдержадміністрації.

"Без пояснення мети перевіряючі вимагають тонни документації, яку ми й надали. Потім вони пішли, а приміщення з викликаними документами опечатали, однак дотепер не зрозуміло, перевірка закінчена чи ні", - сказав гендиректор ХТЗ, додавши, що на підприємстві в цей час немає можливості проводити аудиторську перевірку.

Вілкул, у свою чергу, повідомив, що в першому кварталі на ЦГЗК й ПівнГЗК проводилися перевірки Держнагляду по охороні праці, екологічної інспекції й ФДМ, які не виявили порушень. Разом з тим 11 квітня під керівництвом прокуратури розпочалася перевірка зовнішньоекономічної діяльності підприємства, при цьому в комісію ввійшли представники Нацбанку, МВС, СБУ, податкових і митних органів.

"На сьогоднішній день перевірка ще не закінчена, хоча раніше планувалося закінчити її до 20 квітня", - сказав гендиректор, додавши, що підприємства готові до різних перевірок.

Як сказав гендиректор "Азовсталі", перевірки проходять скрізь. У той же час він додав, що "може, це дуже правильно", однак підкреслив, що перевірки мають проводитися на законній підставі й щоб підприємство не відволікали від роботи.

"Потрібно, щоб після перевірок рік і більше нас не смикали, як зараз - постійно, щомісяця, тому що це дестабілізує обстановку на підприємстві", - вважає Білий.

Керівники підприємств підкреслювали, що працюють строго відповідно до законів, у тому числі сплачують податки й виплачують зарплату.

"Ми готові вирішувати з урядом всі питання по-партнерски, але щоб і нас чули з тієї сторони. І не потрібно висмоктувати з пальця якісь кримінальні справи, однак якщо є факти - нехай ці справи порушуються", - заявив Білий.

Главою правління "Систем Кепітал Менеджмент" є олігарх Ринат Ахметов.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...