Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британці закликають інвестувати в Україну – нового тигра

Четвер, 28 квітня 2005, 11:11
Британські експерти вважають, що прийшов час збільшувати інвестиції в Україну, але робити це треба обережно.

"Прийшов час зміцнювати довіру до України, ми пророкуємо прискорення інвестицій, і вповільнений, але більш стійкий ріст її економіки", - заявив напередодні конференції "Бізнес-потенціал України: поява європейського тигра", яка відкривається в четвер у німецькому Франкфурті, директор групи зі Східної Європи й Кавказу Європейського банку реконструкції й розвитку (EБР) Олів'є Декамп.

На його думку, "поступово ризики будуть сходити нанівець".

Експерт також повідомив, що банк "буде нарощувати свою активність і ресурси, щоб підтримати зусилля уряду країни й можливості для довгострокових інвестицій".

У якості нової стратегії розвитку Декамп назвав необхідність розвитку конкурентноспроможності приватного сектора, підтримку й модернізацію інфраструктури, транспорту, не тільки для перевезення нафти й газу, але також доріг, морських і повітряних портів. Крім того, на його думку, необхідно зміцнювати фінансовий сектор, ринок банківських і страхових послуг.

У свою чергу, співробітник дослідницького центру Академії оборони Великобританії Джеймс Шерр дав геополітичну оцінку перспектив економічної привабливості України.

На його думку, ключовим елементом зовнішньої політики України й створення позитивного образу за кордоном, який допоможе залучити інвестиції, повинен стати "успіх у сфері внутрішньої політики".

"Але з іншого боку, розташування внутрішнього співвідношення сил тонко залежить від того, яким чином іноземні держави будуть сприймати Україну й ставитися до неї", - вважає експерт.

Стосовно фокусу співробітництва України і ЄС, він сказав, що країні варто "підсилювати самостійність, забезпечувати механізми міжвідомчої підтримки й поглиблювати взаємодію на робочому рівні".

Новини-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...