Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заявляє, що у Ющенка трава рости не буде

Четвер, 28 квітня 2005, 11:39
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що перші сто днів нової влади принесли нові проблеми в економічній, політичній та соціальній сферах.

Про це заявив Янукович, слова якого наводить його прес-служба.

За його словами, у першому кварталі нинішнього року темпи зростання ВВП у порівнянні з аналогічним періодом минулого року скоротилися вдвічі.

"При цьому спад відбувається на тлі зростання інфляції: її показники сягнули максимальної за останні 5 років величини. Поєднання цих двох факторів – різкого спаду росту ВВП та інфляції – напряму веде до збільшення бідності, і громадяни це відчують вже найближчим часом", - зазначає Янукович.

Він також заявляє, що російські нафтові компанії так швидко погодилися поступитися у цінах на нафту, бо "відбувся елементарний бартер: низькі ціни в обмін на ревальвацію гривні".

"Насправді ж ціна такої поступки – посилення пресу на всю економіку, особливо на експорт. Тим часом проблему зростання цін на нафту можна було вирішувати іншими шляхами, наприклад, послабленням податкової системи, залученням задля збільшення конкуренції інших компаній", - зазначив він.

Серед проблем Янукович також називає ліквідацію спеціальних економічних зон, що вже потягнуло за собою вкрай небезпечні тенденції. Як приклад, він наводить ситуацію в Закарпатті, де згортають свою діяльність близько тридцяти інвесторів, які прийшли туди тому, що спеціальна економічна зона була для них привабливою.

"Чи не найбільш показовим за своїми наслідками результатом перших 100 днів стало руйнування зв'язків з Росією. Складається враження, ніби влада своїми заявами навмисне провокує загострення відносин з сусідом… Це і рішення Росії прокладати новий газопровід в обхід України, і нарощування потужностей газопроводу Ямал-Європа, який проходить через Білорусь, і наміри транспортувати нафту танкерами через Грецію та Болгарію", - зазначив Янукович.

Янукович також заявляє, що якщо на східному векторі нова влада 100 днів веде державу в глухий кут, то на західному – зовнішню політику нової влади можна охарактеризувати як ефектну, але неефективну.

За його словами, влада думає лише про парламентські вибори 2006 року. "Її завдання – продемонструвати народу результати своїх дій. Бажано – негайні і вражаючі. Ефектні і переконливі як гарантії майбутньої перемоги. Цього разу остаточної, після якої трава може й не рости. А що трава при такій політиці не виросте – можна не сумніватися", - зазначив Янукович.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування