Ющенко ситий коаліціями, але може очолити свій блок на виборах

Четвер, 28 квітня 2005, 12:15
"Народний союз Наша Україна" зможе перемогти на парламентських виборах з найкращим результатом за весь час української незалежності, переконаний президент Віктор Ющенко.

"Ми спроможні здобути найпотужнішу перемогу за останні 14 років. Без адмінресурсу", - сказав він в інтерв’ю "Україні молодій", яка вийшла в четвер.

Коментуючи можливість об'єднання "Ющенко - Тимошенко - Литвин", президент сказав, що тут головне узгодити принципи консолідації такого блоку, "щоб було відчуття, що це - єдиний формат, через який наша коаліція може найбільше виграти".

Він також не виключив, що сам очолить цей блок.

"Якщо це додає консолідації й чіткіше формулює позицію цього об'єднання — я не проти. Хоча наразі я ще не замислювався глибоко над цим питанням. Сьогодні поки що головне — вийти на спільні принципи консолідації такого блоку", - зазначив президент.

Ющенко вважає, що це має стати "єдиний політичний проект", і відкинув ідею коаліції багатьох партій.

"Знаєте, я такою коаліцією окремих партій уже ситий. Я знаю, що з цих полiтичних "штанів" час уже виходити", - сказав Віктор Ющенко.

Президент також зазначив, що "жодним словом не засудив діяльність тієї чи іншої партії з амбіціями".

"І не через те, що схвалюю, скажімо, крадіжку назви "Наша Україна" чи назви "Українська народна партія", яку ми мали в проекті ще раніше, крадіжку кольорів. Я не скажу, що конкретні люди мали моральне право так вчинити", - сказав Ющенко.

"Якщо в когось з'явилася пихатість з приводу того, що вони нібито з "Нашою Україною" прожили гіршу частину свого життя, а зараз розбиватимуть наш пліт і плистимуть далі окремо, - то хай гребуть. Я не бачу в цьому трагедії", - додав він.

Він висловив впевненість, що "Народний союз Наша Україна" розвинеться у міцну й об'єднану політичну силу.

"Колись, можливо, я розповім у подробицях, як творився блок "Наша Україна" перед виборами 2002 року. Всі нам казали: "ку-ку", що ви робите, як ці сили можна поєднати? Згадайте, скільки було критики. А я казав, що ми все це пройдемо, подамо один одному руки й переможемо", - зазначив Ющенко.

"Я ще раз переконався, що в таких справах правило сили не працює. Якщо хтось хоче "кантувати" блок або партію силою, він помиляється. Така структура лусне, як СДПУ(о), як "Регіони", як будь-яке інше утворення, сформоване через тиск i насилля. Ми повинні з повагою ставитися до різних думок. Але не відхилятися від визначальних норм, які тримають політичну організацію в моноліті", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News