Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бакай має роботу і квартиру в Москві, проте переховується за кордоном

Четвер, 28 квітня 2005, 12:22
Колишній керівник Держуправління справами Ігор Бакай живе й працює в Москві, але поки все "не втрясеться", він буде за кордоном, де зараз і знаходиться.

Про це повідомляє газета "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на "достовірне джерело", яке попросило не називати його імені.

"Ігор нормально влаштувався в Москві, жодних проблем із владою або правоохоронними органами в нього тут немає. Працює, відпочиває, зустрічається із друзями, навіть відвідує, скажімо так, культурні заходи. Але на цьому тижні в столиці його немає. Виїхав за кордон", - розповіло джерело.

За його словами, Бакай живе в елітному селищі й також володіє квартирою в центрі Москви.

Як пише газета, їм вдалося також знайти телефон можливої фірми Бакая, яка "ніяк не пов'язана з минулою діяльністю олігарха в "Нафтогазі" і взагалі до нафтогазової сфери стосунку не має".

Секретар компанії повідомила, що "Ігор Михайлович в офісі з'являється рідко, за кордоном він частіше буває". Однак, як стверджує автор статті, через два дні співробітники фірми взагалі заявили, що ніякого Бакая вони не знають.

"Можливо, він все-таки боїться повторити долю Ходорковського в Росії, - прокоментувало джерело. - Він дуже розумна людина, щоб якось себе зараз виявити. Поки все не втрясеться, у Москві Бакай не з'явиться".

У той же час, як повідомила начальник управління інформації й громадських зв'язків генпрокуратури РФ Наталя Вишнякова, генпрокуратура здійснює низку слідчих дій у рамках домовленості з Україною, але питання про видачу Бакая українській владі навіть не стоїть.

"У міжнародний розшук Бакай не оголошений, тому що офіційно йому не пред'явлено ніяких обвинувачень. Його шукають просто для допиту", пояснила вона.

"Генпрокуратурі України залишається одне: без допиту визнати Бакая винним й оголосити в міжнародний розшук. Шанси знайти його в цьому випадку збільшуються", - відзначає газета.

Раніше одним з передбачуваних місць роботи Бакая називалася компанія "Російський Алюміній".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування