Семенюк поки залишає ЛіНОС росіянам

Четвер, 28 квітня 2005, 13:16
Глава Фонду держмайна Валентина Семенюк заявляє, що поки не планує переглядати підсумки конкурсу із продажу Лисичанського НПЗ.

Так Семенюк прокоментувала заяву голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка про те, що "приналежні ТНК-BP 70% акцій Лисичанського НПЗ були "украдені в держави і тому повинні повернутися в держвласність".

"Ситуація із приватизацією Лисичанського НПЗ взагалі не в компетенції "Нафтогазу", тому заяви такого роду як мінімум незрозумілі", - заявила Cеменюк в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ".

Семенюк не підтвердила, що підприємство буде реприватизовано, пославшись на відсутність інформації. За даними ФДМ України, за пакет акцій Лисичанського НПЗ ТНК заплатила більше $100 млн, якщо враховувати всі борги, які погасила компанія.

У той же час президент ТОВ "ТНК-ВР Україна" Олександр Городецький, коментуючи заяву Івченка, сказав, що "вона розходиться з позицією держави в особі президента Віктора Ющенка, який неодноразово декларував зовсім іншу політику".

"Для ТНК-ВР у таких заявах немає нічого несподіваного. Нам знову продемонстрували небажання будувати партнерські, конструктивні відносини з великим бізнесом. Подібні заяви кардинально погіршують інвестиційний клімат у країні, вносять невизначеність і тим самим збільшують і без того напружену ситуацію на ринку нафтопродуктів", - сказав він.

Пояснюючи таку заяву Івченка, джерело в секретаріаті президента відзначило: "Пан Івченко - голова Конгресу українських націоналістів, тому він змушений підтримувати свій національний імідж".

"Українська правда"

Читайте також:

Нафтогаз хоче забрати в росіян "ЛіНОс"

Генпрокуратура не допомагала Тимошенко вмовляти ТНК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування