Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин програв суд за обленерго Суркіса

Четвер, 28 квітня 2005, 13:17
Апеляційний суд Києва підтвердив неправомірність призначення Ярослава Дзівідзінського в. о. голови правління енергопостачальної компанії ВАТ "Прикарпаттяобленерго".

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-служба енергокомпанії, таке рішення суд прийняв 26 квітня.

Представники компанії Energy Standard Group, що представляли в суді інтереси російського бізнесмена Костянтина Григоришина, так і не змогли довести правдивість аргументів, висунутих у позовній заяві проти керівництва "Прикарпаттяобленерго", відзначається в прес-релізі обленерго.

На думку юристів компанії, суд підтвердив, що Дзівідзінський "не мав ні законного, ні морального права бути в.о. голови правління, вилучати документи, використати печатку компанії, тим більше приводити на територію підприємства збройних осіб приватної охоронної фірми".

Як повідомлялося, Дарницький районний суд Києва 15 лютого своїм визначенням призупинив повноваження голови правління ВАТ Олександра Бубена й підтвердив правочинність призначення на посаду в.о. правління ВАТ "Прикарпаттяобленерго" Дзівідзінського.

Однак уже 2 березня Дарницький райсуд Києва скасував раніше винесену ухвалу як прийняту передчасно і необґрунтовану. Дане рішення й було оскаржено в апеляційному суді Києва.

Дзівідзінський за підтримки судових виконавців і озброєних співробітників приватних охоронних структур 18 лютого зайняв центральний офіс "Прикарпаттяобленерго" в Івано-Франківську, мотивувавши свої дії ухвалою Дарницького райсуду Києва від 15 лютого. Зміщене керівництво обленерго знову приступило до виконання своїх обов'язків 22 лютого.

За даними Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку України, за станом на початок лютого 2005 року, Larva Investments Ltd. і Bikontia Enterprises Ltd. належало по 16,88% акцій ВАТ, Lex Perfecta Ltd. - 16,55% акцій ВАТ, Margaroza Commercial Limited (усе - Кіпр) - 11,03% акцій ВАТ.

Державі в особі НАК "Енергетична компанія України" належить 25,02% акцій "Прикарпаттяобленерго".

Вважається, що "Прикарпаттяобленерго" контролюється родиною Суркісів.

Читайте також:

Григоришин поверне ще одне обленерго

Приват буде судитися із Григоришиним за обленерго Суркіса?

Григоришин знову одержав право виганяти менеджерів Суркіса

Приват буде судитися із Григоришиним за обленерго Суркіса?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...