Прокуратура образила честь підприємства Ахметова

Четвер, 28 квітня 2005, 13:34
"Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" подав позов у Жовтневий районний суд Дніпропетровської області про захист честі й достоїнства у зв'язку з відкриттям кримінальної справи прокуратурою про псевдоекспорт продукції ГЗК.

Про це говориться в прес-релізі ЦГЗК, розповсюдженому в ЗМІ.

Крім того, у суд подано позов на прес-службу прокуратури Дніпропетровської області у зв'язку з поширенням інформації про Центральний ГЗК, що ганьбить ділову репутацію".

Комбінат подав скаргу на дії прокуратури генеральному прокуророві України Святославу Піскунові, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань перевірки дотримання прав і свобод людини Віктору Мусіяці, уповноваженому з прав людини Ніні Карпачовій, міністру юстиції Роману Зваричу.

ЦГЗК стверджує, що оприлюднена прес-службою прокуратури інформація із приводу нібито існуючого псевдоекспорту, не відповідає дійсності.

"Продукція, про яку йдеться в заяві прокуратури, була відвантажена на експорт. Зокрема, судна із продукцією, про які говориться в заяві прокуратури покинули межі України, про це є підтверджуючі документи від Маріупольської митниці", відзначається в прес-релізі.

Раніше міністерство внутрішніх справ порушило кримінальну справу щодо посадових осіб Центрального гірничо-збагачувального комбінату (Кривій Ріг), що належить компанії Рината Ахметова.

Справа порушена за фактом фіктивного договору "Центрального гірничо-збагачувального комбінату" з відкритим акціонерним товариством "МК Азовсталь" на експорт через закордонну фірму 314,7 тисяч тонн металопрокату загальною вартістю близько 536 мільйонів гривень.

За інформацією Департаменту, фактично за кордон було вивезено тільки 143,4 тисяч тонн зазначеної продукції, а інші були реалізовані на території України.

Як відомо, більше 90% акцій "Центрального гірничо-збагачувального комбінату" належить компанії "Систем кепітал менеджмент", яку очолює Ринат Ахметов.

Нещодавно комбінат виплатив дивіденди своїм акціонерам, на що пішла левова частка прибутку. Виплата дивідендів відбулася напередодні появи інформації про те, що Ахметов залишив Україну.

Читайте також:

Наступ на власність Ахметова триває. Луценко порушив нову справу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News