Затриманих українців оскаржуватимуть. МЗС Білорусі відкидає звинувачення

Четвер, 28 квітня 2005, 14:29
Україна має намір оскаржити вирок білоруського суду 5 українським громадянам, затриманим 26 квітня в Білорусі.

Про це повідомив заступник керівника прес-служби міністерства закордонних справ України Дмитро Свистков.

За його інформацією, українська сторона домагається одержання постанови суду й особистих заяв затриманих для того, щоб оскаржити дії правоохоронних органів відповідно до законодавства Білорусі.

В той же час МЗС Білорусії заявляє, що силових заходів щодо громадян Росії й України, які брали участь в несанкціонованому мітингу в Мінську 26 квітня, не застосовувалося.

"До зазначених осіб ніяких силових заходів впливу не застосовувалося. Тенденційна інформація, розміщена в деяких ЗМІ, не відповідає дійсності", - заявив журналістам у четвер у Мінську заступник начальника управління інформації МЗС Білорусії Руслан Єсін.

Він підкреслив, що білоруська сторона, відповідно до Віденської конвенції, забезпечила доступ до затриманих консульських працівників посольств їхніх країн.

Єсін повідомив, що МЗС Білорусії "не готує ніяких нот" щодо Росії й України із приводу інциденту за участю громадян цих країн у несанкціонованій акції в Мінську 26 квітня.

"Російська сторона оперативно відреагувала на даний інцидент і підкреслила, що всі дії білоруської сторони знаходяться у конституційному полі", - відзначив Єсін.

Він повідомив що українські й білоруські дипломати провели зустріч, у ході якої "досягнуто повного розуміння із приводу інциденту, що відбувся".

Окрім того, представник МЗС поінформував, що білоруське зовнішньополітичне відомство не одержувало ноти від російської сторони.

Єсін нагадав, що 26 квітня під час проведення несанкціонованої владою ходи "Чорнобильський шлях" було затримано 19 іноземців, серед яких 5 громадян України й 14 росіян.

Українські Новини, "Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Українцям у Мінську дали 10 і 15 днів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News