Литвин усім задоволений, але просить Тимошенко не влаштовувати соціалізм і 37 рік

Четвер, 28 квітня 2005, 16:51
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин згодний з високою оцінкою президента Віктора Ющенка роботою нового уряду, однак відзначає необхідність не зупинятися на досягнутому.

Про це Литвин сказав в інтерв'ю журналістам у четвер у ході робочої поїздки до Житомирської області.

"Не можу поставити іншу оцінку, ніж та, котру дав президент України", - сказав Литвин, додавши, що сьогодні він переконався в правильності такої оцінки, спілкуючись з людьми.

"Але є ряд тенденцій, які необхідно враховувати і не демонструвати спокій", - підкреслив Литвин, відзначивши, що "будувати соціалізм сьогодні при тих умовах, коли немає умов для будівництва, є великою помилкою".

Спікер відзначив необхідність думати про перспективу, а не тільки про сьогоднішній день і в цьому плані вибудовувати економічну політику. "Ми повинні, коли проголосили ринкові методи організації економічного життя, дотримувати цих методів, не застосовувати адміністрування", - сказав Литвин.

Він також відзначив, що за тими діями, що сьогодні спостерігаються, "не потрібно завжди шукати ворога, не потрібно провокувати українське суспільство на пошук саботажників, ворогів, тому що це буде нагадувати як мінімум 37-й рік".

"Потрібно дивитися на ці реалії і реагувати на них економічними підходами", - сказав Литвин.

На питання про політреформу, Литвин відповів, що вважає нереальним відкликання з Конституційного суду законопроекту про внесення змін до Конституції України, який стосується реформування місцевого самоврядування (3207-1).

Спікер підкреслив, що це можливо було б у двох варіантах. Перше - якщо Верховна Рада відкликає законопроект із суду і внесе зміни, "що нереально". "Тому що потрібно подивитися, яким буде вердикт Конституційного суду".

Другим варіантом, за словами Литвина, може бути ситуація, коли суд прийме відповідне рішення, тоді парламент з урахуванням цього рішення може розглянути цей законопроект, доповнити, уточнити або тільки врахувати пропозиції суду і знову направити його для остаточного розгляду.

Як відомо, відстрочка з прийняттям цього законопроекту відкладе введення політреформи до січня 2006 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування