У Ющенка падає рівень довіри, у Тимошенко - стабільний

Четвер, 28 квітня 2005, 16:56
Соціологи зафіксували незначне зниження рівня довіри населення до провідних державних діячів України.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного з 30 березня по 8 квітня соціологічною службою "Український барометр". В опитуванні брали участь 1798 респондентів у всіх регіонах України.

Згідно з даними опитування, рівень довіри до президента України Віктора Ющенка знизився з 62,9% у лютому до 58,5% - у квітні, голови Верховної Ради Володимира Литвина - відповідно з 59,3% до 52,5%.

У той же час рівень довіри до прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко практично залишився незмінним - 50,4% у лютому й 50,5% - у квітні.

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи дані опитування, відзначив, що кредит довіри до влади як і раніше залишається дуже високим, але зниження рівня довіри свідчить про появу критичних ноток стосовно влади.

"Сто днів - це медовий місяць, і він завершується, і виборці критичніше дивляться на діяльність влади", - відзначив він.

Відповідно до опитування, 58,5% респондентів вважають, що президент Ющенко найбільше робить для поліпшення соціально-економічної ситуації в Україні, але в той же час 47,9% також пов'язують із його ім'ям і погіршення соціально-економічної ситуації.

Відповідно, з ім'ям Тимошенко 29,7% опитаних пов'язують поліпшення соціально-економічної ситуації в країні, 24,4% - погіршення.

Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко відзначив, що з одного боку населення дає дуже високу оцінку діяльності всіх дій нової влади, а з іншого боку "населення вже відчуває деякий дискомфорт".

За його словами, дані опитування свідчать про те, що "маятник" довіри-недовіри населення до діяльності влади перебуває в найнижчій точці, і від подальших дій керівництва країни буде залежати, куди піде цей маятник, убік "посилення іміджевих характеристик чи соціальної критики".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування