"НТН" – задовольнили. Нацрада проти

Четвер, 28 квітня 2005, 18:21
Вищий господарський суд визнав законною ліцензію телекомпанії "НТН".

Таку постанову суд виніс у четвер.

Суд ухвалив відхилити касаційну скаргу, яку Генеральна прокуратура подала у Вищий госпсуд з вимогою скасувати постанову Апеляційного суду й направити справу на новий розгляд.

Це рішення остаточне й оскарженню не підлягає.

Як відомо, 10 лютого Генпрокуратура звернулася у Вищий господарський суд з вимогою скасувати постанову Київського апеляційного суду, який у свою чергу залишив без задоволення скаргу Нацради на визнання Господарським судом Києва позовних вимог "НТН" до Нацради, і відправити справу на новий розгляд.

Генпрокуратура мотивувала своє звернення тим, що "НТН" не вніс грошовий збір на видачу нової ліцензії.

E свою чергу голова Нацради Віталій Шевченко повідомив, що Національна рада з питань телерадіомовлення оскаржуватиме рішення Вищого господарського суду.

На думку голови Нацради, видача ліцензій мовникам має відбуватися виключно на конкурсній основі. І у випадку з "НТН" це було б найкращим виходом. Бо у разі проведення нового конкурсу на частоти, які зараз належать цьому телеканалу, "НТН" мав би значні переваги перед іншими претендентами, оскільки "вже почав освоювати ці частоти і зарекомендував себе якісною роботою".

Натомість він зазначив, що "якщо вже справа перенесена у судові коридори, то тут не має чинитися тиск на владу, а всі повинні чекати справедливого рішення суду".

При цьому Віталій Шевченко ще раз наголосив на тому, що Національна рада з питань телерадіомовлення "ніколи не чинила тиск на "НТН" і не має до цього каналу упередженого ставлення".

Телекомпанія "НТН" розпочала роботу (вийшла в ефір) 1 листопада 2004 року.

Вважається, що телеканал "НТН" належить раднику Януковича Едуарду Прутніку.

"Українські новини", Інститут масової інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування