Кірпа продавав вагони дружній кампанії Ахметова?

Четвер, 28 квітня 2005, 18:40
Генпрокуратура у ході перевірок додержання чинного законодавства в системі міністерства транспорту і зв'язку України виявила нові факти порушень, які завдали державі тяжких наслідків.

Про це в четвер повідомляє прес-служба генпрокуратури.

Згідно із повідомленням, в 1998 році постановою Кабміну було утворено лізингову компанію "Укртранслізинг", до якої Фонд державного майна передав 10 162 вантажних вагонів на суму 255 млн. 120 тис. грн., як державний майновий внесок до статутного фонду цієї компанії.

Упродовж останніх двох років "Укртранслізинг" не виконувала визначені урядом функції щодо будівництва та придбання рухомого складу для потреб залізничного транспорту.

Натомість у листопаді-грудні 2004 року здійснила продаж цих вагонів корпорації "Міжрегіональний промисловий союз" (Донецька область), на що не мала законних підстав.

Генпрокуратура на захист інтересів держави заявила позов до Господарського суду про визнання недійсним договору купівлі-продажу вагонів, укладений між "Укртранслізинг" та "Міжрегіональний промисловий союз" і запропонувала накласти арешт на суперечливе майно та заборонити чинити з ним будь-які дії.

За даними деяких інтернет-сайтів, "Міжрегіональний промисловий союз" контролює "Embrol Ukraine", яку називають дружньою стосовно власника "System Capital Management", олігарха Рината Ахметова.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News