Боделан замурувався у госпіталі Міноборони Росії, а Бакая Україні не видадуть?

П'ятниця, 29 квітня 2005, 10:53
Колишній мер Одеси Руслан Боделан лікується в госпіталі Міноборони Росії в Москві, куди мають доступ лише представники російського відомства.

Про це розповідає радіо "Свобода".

Він лікується у військовому госпіталі №3 імені Вишневського Міноборони РФ з діагнозом порушення артеріального тиску.

У приймальні цього госпіталю сказали радіо "Свобода", що не збираються давати жодної інформації про пацієнта.

Радіо припускає, що Боделан скористався послугами саме госпіталю Міноборони РФ, щоб надійно захиститися від будь-яких спроб правоохоронних органів Росії і України зустрітися з ним.

Госпіталь знаходиться на спеціальному режимі, його охороняють військові Міноборони РФ, які, звичайно ж, не допускають можливості появи в коридорах госпіталю представників інших відомств, за винятком самого Міноборони Росії.

Як сказав у розмові із кореспондентом "Свободи" один із представників госпіталю, кожен пацієнт може себе відчувати у госпіталі імені Вишневського як у фортеці.

Також "Свобода" поцікавилася іншим українцем Ігорем Бакаєм, якого розшукує українське МВС.

До останнього часу він перебував у Москві, але потім зник. Як відомо, генпрокуратура РФ отримала від української сторони прохання знайти Ігоря Бакая для того, щоб він з'явився на допит.

Начальник управління інформації громадських зв’язків генпрокуратури РФ Наталя Вишнякова підкреслила, що в міжнародний розшук Бакай не оголошений, жодних звинувачень проти нього не висунуто, його просто шукають для допиту.

Тому не стоїть питання про видачу цієї людини українській владі. Однак певні слідчі дії, пояснила потім представник генпрокуратури РФ, дійсно відбуваються. У відповідь на запитання, про що саме йдеться, пані Вишнякова сказала, що це секретна інформація.

"Чи залишив він взагалі Росію, чи знаходиться просто за межами самої Москви, сказати зараз важко. У Ігоря Бакая, як повідомили кореспонденту, є всі можливості, щоб стежити за ситуацією і з'явитися у безпечному місці тоді, коли вона буде зрозумілою", - зазначає радіо.

Читайте також:

БОДЕЛАН ПОСЛІДУВАВ ПРИКЛАДУ БАКАЯ – ВІН ЛІКУЄТЬСЯ В МОСКВІ

Бакай має роботу і квартиру в Москві, проте переховується за кордоном

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування