Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аероклуб кукурузників переписав на себе аеродром Ахметова

П'ятниця, 29 квітня 2005, 11:18
Аероклуб, розміщений на території ботанічного саду в Донецьку, заперечує свою приналежність до олігарха Рината Ахметова.

Про це заявив керівник клубу "Аеромастер" Василь Ольшницький в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні", яка вийшла в п'ятницю.

"З Ринатом Леонідовичем або ще з кимось із відомих політичних фігур ми ніяк не пов'язані", - заявив він, відповідаючи на запитання, чи не є аероклуб "підпільним аеродромом" Ахметова.

За словами Ольшницького, клуб працює з 1996 року й займається "популяризацією авіаспорту серед молоді", а вихованці "беруть участь у різних змаганнях, багато хто пов'язав своє життя з військовою й цивільною авіацією".

На питання, які літаки є в розпорядженні клубу, Ольшницький відповів: "Ан-2. Але справжніми літаками їх можна вважати умовно. Це останки техніки".

За словами заступника начальника управління екології й природних ресурсів Донецької області Миколи Каліощенко, ботанічний сад має площу більше 200 га, його межі постійно міняються. Аероклуб не мав чітко позначеної території, і на одній з ділянок відбулося перетинання із землями саду.

"Правда, "Аеромастер" зробив там самовільну забудову. Це легкі будівлі, без фундаменту. Їх буде легко забрати. Земля буде повернена ботсаду. Нанесений збиток зараз підраховується прокуратурою", - сказав Каліощенко.

У свою чергу Ольшницький сказав, що за неофіційною інформацією, авіаційному клубу доведеться сплатити 60 тисяч гривень.

У середу донецька обласна прокуратура заявляла, що на території Донецького ботанічного саду була незаконно обладнана злітна смуга, а також розміщалися два літаки й два вертольоти.

Раніше, відповідно до рішення міськвиконкому, землі Донецького ботанічного саду були фактично передані в користування президенту футбольного клубу "Шахтар" Ринату Ахметову.

"Українська правда"

Читайте також:

Прокуратура зацікавилася літаками Ахметова в донецькому ботсаду

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування