МЕЛЬНИЧЕНКО ПРОСИТЬ ЮЩЕНКА ДАТИ КУЧМІ ОХОРОНУ. І каже, що Березовський може його вбити

П'ятниця, 29 квітня 2005, 11:44
Президенту України Віктору Ющенку необхідно невідкладно звернути особливу увагу на питання безпеки Леоніда Кучми і його спільників, що залишилися в живих після загибелі Юрія Кравченка.

Про це йдеться в заяві екс-майора держохорони Миколи Мельниченка, переданій в "Українську правду".

У ній Мельниченко ще раз наголошує на тому, що "міжнародна група Бориса Березовського у змові з впливовими високопосадовими особами української влади, включаючи генпрокурора Святослава Піскуна, реалізує злочинний план по фальсифікації розслідування кримінальної справи загибелі журналіста Георгія Гонгадзе".

Важливою ланкою цього плану майор називає кампанію з дискредитації його, а також задокументованих ним доказів злочинної діяльності Кучми, Литвина, Кравченка, Деркача, Волкова, Азарова та ін.

"Міжнародна група Бориса Березовського (куди входять Борис Березовський, Олександр Гольдфарб, Юрій Фельштинський, Олександр Литвиненко, Юрій Швець, Олександр Жир, Олександр Волков та ін.) умисне фабрикує і надає генеральній прокуратурі України та тиражує в ЗМІ свідомо неправдиві свідчення про мене та про мої записи розмов Кучми", - наголошує Мельниченко.

Майор називає "абсолютно брехливими та наклепницькими" заяви про те, що нібито він здійснював процес записування розмов Кучми за чиїмось наказом; що записування в кабінеті Кучми здійснювалося не на диктофон; що записував Мельниченко не один і не зі свого власного рішення.

Він також заперечує, що "хтось (Марчук, Мороз, Медведчук, Тимошенко, Ющенко і т.п.) організував записування розмов Кучми", так само як і те, що за ним хтось "стояв або стоїть", зокрема відомі політики чи іноземні спецслужби.

"За моєю оперативною інформацією, після виконання всіх фінансових питань Віктором Пінчуком, рекетири клану Кучми, для того, щоб заховати кінці у воду, "допоможуть" Кучмі "гідно вийти з ситуації" аналогічно загибелі Юрія Кравченка", - зазначає Мельниченко.

Він також наголошує, що йому відомо, що "за узгодженням з керівництвом генпрокуратури" розробляється технологія спецоперації, де за допомогою підкупу кого-небудь з працівників держохорони або інших осіб, які мали хоч який-небудь доступ до президентського кабінету Кучми, будуть легалізовані сфальсифіковані матеріали розмов Кучми, підготовлені міжнародною групою Березовського.

"Достовірне джерело в українській владі попередило мене, що у разі реалізації українською мафією і людьми Березовського подібного варіанту, їм необхідне моє фізичне усунення", - відзначає Мельниченко.

Він також відзначає, що в нього є інформація про те, що в прокуратурі зникли його свідчення про загибель Георгія Гонгадзе та замах на життя Олександра Єльяшкевича, передані туди в 2002 році.

"Піскун, Порошенко, Литвин та ін. зумисне створюють умови, при яких стає неможливим безпечне повернення до України Олександра Єльяшкевича", - вважає Мельниченко.

Мельниченко заявляє, що готовий повторно дати необхідні свідчення у справі Гонгадзе.

Однак через фальсифікацію цієї справи в Україні повторні свідчення будуть надані Федеральному Бюро Розслідувань США.

"Я готовий також надати всі необхідні речові докази для проведення Федеральним Бюро Розслідувань США нових експертиз записів розмов Кучми", - наголошує майор.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News