Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишні акціонери "Динамо" бігають від суду

П'ятниця, 29 квітня 2005, 13:58
Компанії, афілійовані із ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ), ухиляються від виконання рішення суду Британських Віргінських островів щодо можливого відчуження їхніх акцій у ЗАТ.

Про це заявив Джон Керрінгтон, юрист компанії McTodman&Co (Британські Віргінські острови).

За словами юриста, відповідно до рішення Східнокарибского Верховного суду від 12 квітня 2005 року, низка компаній - колишніх акціонерів ФК "Динамо" (Comerco Commercial Limited, Cognimax Ventures Limited, Castorian Commercial Limited, Hambay Trading Corporation, Jestlick Ventures Limited й Laomax Holding Limited) були зобов'язані протягом семи днів надати інформацію про них, зокрема, про передачу їхніх акцій у ЗАТ "Динамо" іншим особам.

"Ці компанії, які, як вважається, у вересні-жовтні 2004 року, продали акції "Динамо", що їм належать, Суркісу, Згурському й іншим особам, повинні були надати інформацію щодо їхніх власників, директорів, бухгалтерів й осіб, уповноважених діяти від їхнього імені, всіх компаній, створених за їхньої участі", - відзначив Дж. Керрінгтон.

За його словами, компанії також повинні були надати інформацію щодо осіб, на користь яких ними були відчужені акції ФК "Динамо", суму, яку ці компанії одержали за акції, копії договорів й інших документів, пов'язаних з відчуженням акцій клубу, а також всі наявні в них дані щодо того, хто володіє на даний момент акціями клубу.

"Суд також зобов'язав компанії надати інформацію про існуючі у них банківські рахунки і майно", - підкреслив юрист.

За словами Керрінгтона, компанії не пояснили причини відмови в наданні зазначеної інформації.

Як повідомлялося, судове рішення Східнокарибского Верховного суду від 12 квітня 2005 року було винесено за позовом акціонера компанії Pacific International Sports Club Limited (Pacific), що намагається відновити своє право на придбання 98,71% акцій клубу в Печерському суді Києва.

В Україні компанія Pacific вже протягом двох місяців безуспішно намагається отримати інформацію про діяльність ФК "Динамо" (Київ), але і звернення її як акціонера до керівництва клубу, і визначення Печерського суду про вимогу інформації на даний момент не дали ніякого результату.

Судові розгляди навколо київського "Динамо" почалися більше двох місяців тому. Зокрема, під сумнів поставлена законність переходу клубу до його нинішніх власників, у тому числі президента Суркіса. На акції клубу суд наклав арешт.

Печерський районний суд Києва призначив розгляд позову компанії Pacific, поданого 4 березня, про законність збільшення статутного фонду футбольного клубу "Динамо" (Київ) на 21 вересня. Резервна дата розгляду 21 жовтня.

14 березня представники клубу оскаржили визначення Печерського суду в Аппеляційному суді Києва.

11 квітня Суркіс близько чотирьох годин давав свідчення правоохоронним органам щодо перерахування клубом у жовтні минулого року 6 млн. грн. у фонд колишнього президента України Леоніда Кучми.

За даними Pacific, до відчуження, акціонерами клубу були міжнародні компанії Comerco Commercial Ltd (20,11%), Jestlic VenturesLtd (19,88%), CognimaxVenturesLtd (19,24%), CastorianCommercialLtd (18,37%), LaomaxHoldingsLtd (11,93%), HambayTradingCorporation (9%), фізкультурно-спортивне товариство "Динамо" (1%), SoccerMarketingInternationalLtd(0,18%), президент клубу Суркис (0,12%), Pacific (0,1%), голова ради засновників клубу Згурский (0,07%).

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування