Міністр Жванія каже, що не дуже багатий, а перші гроші заробив на заколках

П'ятниця, 29 квітня 2005, 14:47
Міністр надзвичайних справ Давид Жванія не вважає себе людиною, яку можна за багатством включити до першої десятки чи сотні.

Про це він розповів в інтерв’ю "Україні молодій"

"Навряд чи мене можна включити до першої десятки чи навіть першої сотні... Я був промисловим бізнесменом, якому подобався сам процес роботи i ще результати, яких вдавалося досягти. Цифрова піраміда i місце, яке в ній може посісти український бізнесмен, мене ніколи не цікавили", - зазначив він.

Жванія також сказав, що не жалкує, що покинув бізнес.

"Я не займаюся бізнесом із часу обрання народним депутатом в 2002 році. А чи не жалкую?.. Звичайно, дещо втратив. Але отримав значно більше. Думаю, що занадто довго був у бізнесі, а нова посада відкриває нові перспективи і можливість проявити себе в іншій сфері діяльності. За два місяці я вже відчуваю всі проблеми МінНС, бачу ситуацію, намагаюся покращити весь масштаб робіт", зазначив міністр.

Він також розповів, що почав заробляти гроші ще в 13 років.

"Знаєте, в сім'ї всього було в міру, оскільки батько працював у відділі агітації та пропаганди ЦК Компартії Грузії. Його посада накладала відбиток на життя усіх членів родини — всі мали відповідати статусу тата-партійця. Пайок, звичайно, давав змогу смачно поїсти, але при цьому мені забороняли носити джинси та поводитись, як однокласники", - розповів він.

"Ми, як пінгвіни, ходили в однакових спортивних піжамах (сміється), усі жінки були в однакових блузках, у чоловіків — чорні чи сірі костюми, блакитні туфлі — все як має бути. Мені не дозволяли носити джинси i ще багато чого, а я із цим боровся. I в 13 років уже влаштувався на "підпільну" роботу — виготовляв жіночі заколки", - пригадав міністр.

За його словами, прибутки були досить серйозні, він отримував 120 карбованців — за тих часів це зарплата робiтника.

"Із батьком, звичайно, виникали сварки. Мати, навпаки, згладжувала конфлікти, та й дідусь iз бабусею мене завжди захищали. Ніякого комплексу, що я щось порушую, ніколи не було — я ж не крав, не обманював, а те, що праця в тому маленькому цеху вважалася ненормальною, то вже були не мої проблеми, а держави, в якій я жив", - зазначив Жванія.

Міністр також стверджує, що не знав, який портфель йому запропонують в уряді.

"Я знав, що мені запропонують міністерський портфель, але який саме — не міг передбачити. У так званому "розподілі портфелів" ніякої участі не брав, тому пропозиція очолити МінНС була для мене найбiльшою несподіванкою", - сказав Жванія.

Газета зазначає, що під час помаранчевої революції Жванія був "завгоспом Майдану", забезпечував намети, матраци, харчі та салюти. Його також називають людиною з бізнес-оточення Ющенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News