ТНК шантажує Мінпаливенерго, але ціни на бензин притримає

П'ятниця, 29 квітня 2005, 15:31
Компанія ТНК-Україна погодилася дотримуватися тих цін на нафтопродукти, які встановив уряд на травень 2005 року.

Про це повідомив в інтерв'ю журналістам виконавчий віце-президент ТНК-ВР Тоні Консідайн у п'ятницю за підсумками наради з міністром палива й енергетики Іваном Плачковим.

Консідайн відзначив, що уряд попросив компанію дотримуватися тих цін, які він встановив. "І ми будемо діяти відповідно до законодавства країни", - сказав він.

У той же час, він відзначив, що не може сказати точно, до якого моменту будуть утримуватися ціни. "У нас є на травень рішення. Ми вже дали зрозуміти, що це не стабільне рішення. Ми попросили уряд це продумати якось по-іншому", - сказав він.

При цьому Консідайн сказав, що компанія всіляко готова надавати свою допомогу в цьому процесі. У той же час він повідомив журналістам, що прибув в Україну у зв'язку з тим, що компанія стурбована тим, як розвиваються відносини між нафтовою галуззю й урядом країни.

"Сьогодні я прийшов до міністра, щоб обговорити деякі процеси, які відбуваються у світовому масштабі", - підкреслив він.

За його словами, він сказав Плачкову про те, що у світовій економіці буде спостерігатися підвищення цін на нафту, і Україна й українська економіка не можуть дистанціюватися від цього процесу.

Консідайн також відзначив, що представники його компанії заявили міністру про те, що не можуть вести бізнес зі збитками для себе. "Ми вважаємо, що ціни, які встановлюються на ринкових умовах, є найкращими. Ми це бачимо з досвіду нашої роботи і в Росії, і в Україні, і в усьому світі", - сказав він, додавши, що в компанії є альтернативні варіанти, якими вона може скористатися.

"Звичайно, ми не хочемо так діяти. Ми хочемо поводитися відповідально й усіляко підтримувати українську економіку, але нам потрібно, щоб уряд теж допоміг нам встановлювати правильні рамки", - заявив він.

"Ми міністру пояснили, як ми приймаємо свої рішення, і якщо нас змусять тримати ціни в Україні досить низькими, то економічної привабливості для нас не буде, щоб поставляти нафту в Україну", - сказав він.

У той же час, він повідомив, що Плачков висловив бажання працювати разом з компанією "для того, щоб виробити алгоритм, для того, щоб ціни можна було привести до ринкового рівня...".

Він також сказав, що Плачков завірив його в тому, що ціни, встановлені на травень, уряд надалі планує переглянути, виходячи із ситуації в червні.

ЛIГАБiзнесIнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News