Омельченко покладе край "сурмам і барабанам" та бомжуванням у наметах

П'ятниця, 29 квітня 2005, 15:36
Влада Києва має намір звернутися до суду з приводу встановлення наметів біля будинку мерії.

Про це сьогодні в інтерв'ю журналістам повідомив Київський міський голова Олександр Омельченко.

"Влада має намір звернутися в Апеляційний суд Києва і маємо обґрунтування звернутися до Верховного суду України про виконання Конституції на право проведення пікетувань та маніфестацій. Оскільки, згідно з чинним законодавством, намети, або будь-які інші тимчасові споруди є малими архітектурними формами, і їх розташовувати на тротуарах, де повинні пересуватись пішоходи, є грубим порушенням правил внутрішнього порядку в місті", - сказав Омельченко.

Він зазначив, що прояви "так званої демократизації в суспільстві", використання наметів з символами президента Ющенка він вважає негативним явищем. "Це не є прикладом помаранчевої революції", - сказав мер Києва.

За його словами, до міськдержадміністрації почали надходити скарги від мешканців будинків на Хрещатику у зв'язку з постійними "сурмами та барабанами" і порушенням внутрішнього розпорядку в Києві.

Омельченко зауважив, що проведення акцій протесту не передбачає перевищення звукового фону більше ніж 35-37 децибел. Водночас, за замірами міської санстанції, перевищення норм звуку на Хрещатику сягають 60-70 децибел. Тому влада Києва звернулася письмово до президента, голови Верховної Ради, Верховного суду, генерального прокурора, "щоб покласти край цьому".

Крім цього, міський голова зазначив, що люди, які живуть в наметах, не мають документів.

"Це пряме бомжування, це не кияни", - зазначив він. За його інформацією, цим людям платять гроші за проживання у наметах.

"Це явище - не демократизація, а охлократія", - сказав Омельченко.

Як відомо, 15 квітня біля приміщення столичної мерії було встановлено 6 наметів на знак протесту проти рішень Київської міської ради про виділення та забудову київської землі. Ще один намет - на захист безпритульних тварин міста. Земельні інтереси представляють 4 намети, встановлені від Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР) і 2 намети – Форуму порятунку Києва. Над наметами закріплені знамена Української народної партії, Партії "Реформи і порядок".

Крім того, починаючи з березня, Форум порятунку Києва періодично проводив пікетування столичної мерії з вимогою відміни всіх рішень Київради стосовно виділення земельних ділянок у столиці та незаконного будівництва на цих ділянках. До учасників Форуму порятунку Києва приєдналися також представники Партії зелених України, Української національної асамблеї, Української народної партії і партії "Молода Україна".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News