Нацрада поскаржиться Порошенку на НТН та суди

П'ятниця, 29 квітня 2005, 16:16
Нацрада з питань телебачення й радіомовлення має намір звернутися до РНБО й Верховного суду для того, щоб була дана оцінка практики видачі ліцензій на телерадіомовлення судами.

На думку Нацради, така практика неприйнятна й загрожує національній безпеці, заявив заступник голови Нацради Ігор Курус на прес-конференції в п'ятницю.

"Всі питання направимо до РНБО, тому що вважаємо, що видача судом частот - погроза національній безпеці", - сказав Курус.

Він відзначив, що дане звернення не є переслідуванням телеканалу НТН, а покликане припинити практику видачі ліцензій і частот органами, які не мають на це повноважень.

Курус повідомив, що в Нацраді створено робочу групу з вивчення фактів незаконної видачі ліцензій. За його словами, виявлені додаткові факти правопорушень і службових зловживань, пов'язаних із присвоєнням НТН частот у всіх регіонах України.

Зокрема, мова йде про невідомі для членів Нацради попереднього складу висновки, якими скористався екс-голова Нацради Борис Холод для прийняття рішень на користь НТН.

Також виявлені раніше невідомі документи з цього питання, копії яких відсутні в матеріалах офіційного діловодства Нацради. "Порушено процедуру посадовими особами від напрямку подання в Держкомзв'язку до видачі ліцензії", - сказав Курус. За його словами, інформація про подібні факти буде направлятися в прокуратуру.

У свою чергу глава Нацради Віталій Шевченко відзначив, що якщо не вирішити проблему, то буде нівельована роль Нацради. "У такому випадку, досить створити підприємство, подати заяву до Нацради, а потім писати скарги, обурюватися, вимагати частоти й ліцензії, подавати до суду", - сказав він.

За словами Шевченка, юридичною підставою для мовлення телекомпанії мають бути два колегіальних рішення Нацради - рішення про переможця конкурсу й рішення про видачу ліцензії. Шевченко відзначив, що у випадку із НТН подібні рішення не приймалися. "В історії із НТН є порожній бланк", - сказав він.

Шевченко повідомив, що оскаржити ліцензію на мовлення телеканалу НТН можуть телекомпанії, які, внаслідок рішення суду, були позбавлені можливості взяти участь у конкурсі на частоти.

Члени Нацради вважають, що компанії, які одержали право мовлення через суд, мають здати їх і пройти процедуру одержання ліцензії, передбачену законом.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...