Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗВАРИЧ ЗАГУБИВ СВІЙ ДИПЛОМ

П'ятниця, 29 квітня 2005, 17:11
Міністр юстиції Роман Зварич заявляє про втрату документів, які підтвердили б його науковий ступінь, і має намір відправитися до США з метою їхнього відновлення.

Про це Заврич заявив у п'ятницю в Києві в інтерв'ю журналістам, коментуючи інформацію, що з'явилася, про відсутність у нього наукових звань.

"Що стосується документів, які б підтвердили мій науковий ступінь, вони усі загублені. Я хочу про це вперше заявити в Україні: я їх не маю в Україні", - заявив він.

"Причина проста: у 1992 році я приїхав в Україну на постійне місце проживання, у 1993 я кидаю американський паспорт у надії, що протягом 2-3 місяців одержу паспорт громадянина України. Але я чекав два роки, не маючи можливості виїхати не тільки з України, але і з Києва", - зазначив Зварич.

За словами міністра, він має намір незабаром поїхати в США, щоб відновити документи. "Після повернення я готовий показати, що в мене є", - додав він.

Крім того, як стверджує міністр юстиції, в інтернет-видання "Українська правда", яке раніше оприлюднило інформацію про відсутність у Зварича наукового ступеня , надійшов документ із Нью-йоркського університету, що чітко свідчить про його науковий ступінь.

"Якщо вони ("Українська правда") не готові його оприлюднити, я вивішу його на сайті Мін'юсту", - підкреслив він.

Крім того, аргументуючи існування наукового ступеня, міністр послався на той факт, що без нього він би не зміг викладати в такому "респектабельному вузі, як Нью-йоркський університет".

За його словами, по приїзду в Україну він ніколи не стверджував, що буде займатися наукою. "Я завжди говорив про те, що я політик", - підкреслив Зварич.

Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запропонувала вивісити для загального ознайомлення дипломи й інші освітні документи міністрів у прес-центрі Кабміну.

Інтерфакс-Україна

P.S. від УП. "Українська правда" не одержала листа, про який говорить Роман Зварич, так само як і відповідь від його прес-служби на запит про інтерв'ю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування