Тарасюк продовжує тиснути на Лукашенка

Субота, 30 квітня 2005, 15:05
Міністерство закордонних справ України буде продовжувати наполягати на звільненні з-під арешту й поверненні на батьківщину п'ятьох українських громадян, затриманих під час акції в Мінську 26 квітня.

Про це заявив заступник керівника прес-служби українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Свистков.

"У цей момент посол України в Білорусії й представники посольства знаходяться у міському суді Мінська й зустрічаються із главою суду", - сказав він.

Офіційний представник МЗС повідомив, що "українські дипломати раніше передали в мінський суд клопотання про застосування положень Кодексу про адміністративні правопорушення Білоруської республіки для заміни адміністративної відповідальності щодо українських громадян з метою її пом'якшення й звільнення їх з-під арешту".

27 квітня білоруський суд засудив трьох з п'яти громадян України, затриманих у Мінську під час проведення мітингу біля будинку адміністрації білоруського президента, до 10 діб арешту, ще одного - до 15 діб, п'ятого - до 9 діб.

У той же час Мінський суд звільнив 14 громадян Росії, затриманих разом з українцями. Росіяни будуть відправлені до Москви.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування