Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко заявив, що артилерійський склад горів невипадково

Вівторок, 10 травня 2005, 11:54
Міністр оборони Анатолій Гриценко допускає, що загоряння на складах боєприпасів біля села Цвітоха (Славутський район, Хмельницька область) було невипадковим.

Про це сказано в коментарі міністра, повідомляють Українські Новини.

"Я не виключаю того, що це не проста випадковість. Є ряд обставин, які змушують мене так думати", - сказав він.

З його слів, відповідно до звіту командира арсеналу, у сховищі, де було близько тисячі тонн боєприпасів, не виконувалися роботи з утилізації, протягом року туди нічого не ввозили й звідти нічого не вивозили, також у сховищі немає електроенергії й це виключає можливість коротких замикань.

Крім цього, зі слів міністра, погода не була занадто спекотною, щоб спровокувати пожежу.

"Я хотів би дочекатися результатів офіційного розслідування й одержати чесні відповіді на те, що сталося. А потім буде визначатися ступінь відповідальності людей, які були причетні до цього", - сказав він.

Гриценко в коментарі також сказав, що жоден вибухонебезпечний предмет не вилетів за межі арсеналу й загрози для життя людей немає.

Він також сказав, що пожежа сталася того самого дня (6 травня), що й вибухи на складах боєприпасів біля села Новобогданівка (Запорізька область) в 2004 році.

Зі слів Гриценка, для з'ясування причин пожежі на місці працюють слідчі групи прокуратури, Служба безпеки України, військові служби правопорядку.

Як повідомлялося, 6 травня близько 16:25 на складах боєприпасів у Хмельницькій області почалася пожежа. Загоряння на складах викликало детонацію боєприпасів, дальність розльоту осколків становила близько 150 метрів.

На території складу розташований гуртожиток для військовослужбовців, звідти евакуйовано 300 осіб.

Читайте також:

Перед Днем перемоги знову горів артилерійський склад

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування