В Україні оголосять ворогів преси. У Зінченка викрили авторитарну логіку

Вівторок, 10 травня 2005, 13:42
Після виборів події у засобах масової інформації почали висвітлюватися по-новому, але повної відстороненості журналістів не спостерігається.

Так вважає керівник Академії української преси Валерій Іванов.

Академія української преси, яка вже протягом 17 місяців досліджує випуски новин телебачення, вважає, що після виборів події почали висвітлюватися по-новому.

За словами президента АУП Валерія Іванова, всі канали загалом "позитивно ставляться до влади", водночас відрізняються у своєму ставленні до опозиції.

На думку експерта, немає того рівня збалансованості, який прийнято вважати стандартом демократичної журналістики.

Іванов також стурбований заявами держсекретаря Олександра Зінченка, який сказав, що не бачить перспектив для суспільного телебачення, та його заступника Маркіяна Лубківського про те, що треба укріплювати державне медіа: "Це логіка мислення чиновників авторитарної держави. Мабуть, ці люди саме такою державою і хочуть залишити Україну".

Київська незалежна медіа-профспілка та Академія української преси у вівторок мають намір оприлюднити результати моніторингу українського медіа-простору за перші сто днів діяльності нової влади.

Київська незалежна медіа-профспілка також вирішила заснувати щорічний рейтинг ворогів української преси.

Про це на прес-конференції повідомив голова медіа-профспілки Євген Глібовицький.

"Наприкінці кожного року будуть оприлюднені люди, які завдали найбільше проблем українській пресі", - сказав він.

Методику, за якою буде прораховуватися цей рейтинг, заплановано оприлюднити до річниці зникнення журналіста Георгія Гонгадзе у вересні.

Німецька хвиля, Українські новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...