Міністра культури і губернатора викликають на допит до Верховної Ради

Вівторок, 10 травня 2005, 15:57
Слідча комісія Верховної Ради з питань порушень прав і свобод громадян запрошує на своє засідання у середу міністра культури і туризму Оксану Білозір і голову Закарпатської облдержадміністрації Віктора Балогу.

Про це заявив у вівторок член комісії Михайло Добкін, пояснивши, що дата була змінена у зв'язку з перенесенням робочого дня з 10 на 11 травня, повідомляє прес-служба депутата.

Засідання відбудеться за адресою: Київ, вул. Грушевського, 18/2, кімн. 12. Балога запрошується на 14.45, Білозір - на 15.15.

"Вказані особи запрошуються на засідання комісії, у зв'язку з розслідуванням фактів масових звільнень громадян з політичних мотивів", заявив Добкін.

Він також сказав, що комісія, перевіривши численні факти незаконних звільнень громадян, ухвалила рішення допитати людей, фактично причетних до незаконних утисків громадян.

"У даному випадку у комісії є низка питань саме до Білозір і Балоги", - сказав депутат.

Комісія створена у Верховній Раді на вимогу депутатів з "Регіонів України" і СДПУ(о) після арешту голови донецької облради Бориса Колесникова і усунення Руслана Боделана з посади мера Одеси рішенням суду.

Оскільки депутати відмовилися створити комісію по цих справах, то для комісії знайшли компромісну назву "з питань порушень прав і свобод громадян".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News