Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов вийде з підпілля, як долікується. Він нічого не боїться

Вівторок, 10 травня 2005, 17:18
Екс-глава Центральної виборчої комісії України Сергій Ківалов стверджує, що не ховається від правоохоронних органів.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні".

Ківалов повідомив, що зараз перебуває на лікуванні, однак не уточнив, де саме, пославшись на право мати особисте життя, "як і будь-яка інша людина".

У той же час екс-глава ЦВК сказав, що для того, щоб оголосити його в міжнародний розшук, "потрібні підстави".

"Мене вже кілька разів викликали "для бесіди" - і в Генеральну прокуратуру, і в Службу безпеки. Я завжди приходив, давав свідчення", - відзначив Ківалов.

"Не ховаюся й зараз, готовий з'явитися й допомогти всім зацікавленим особам", - додав він.

Ківалов також запевнив, що обов'язково так і зробить, коли почуватиметься задовільно.

"Поки ж лікарі рекомендують мені спокій (у Ківалова - гіпертонія II ступеня - ред.)", - підкреслив він.

Коментуючи той факт, що на допит у правоохоронні органи його викликають у зв'язку з перевірками в Одеській юридичній академії, Ківалов відзначив, що "ніякі обвинувачення, по суті, не озвучувалися".

"У пресі повідомили, що у МВС є питання щодо фактів відчуження майна, які нібито були в Одеській юридичній академії. Що малося на увазі, я не зрозумів", - заявив екс-глава ЦВК.

Він також назвав "будь-які подібні обвинувачення" на адресу Одеської юракадемії "абсурдом".

Ківалов повідомив, що "матеріальне становище академії рік у рік поліпшувалося". "Який сенс "відчужувати", якщо це наше дітище, ми зацікавлені в його здоров'ї, підвищенні його матеріального й фінансового статусу", - сказав він, додавши: "Наша мрія - створення зразкового юридичного вузу. Навіщо пиляти гілку, на якій сидиш. Алогічно!"

Ківалов також підкреслив, що останнім часом був не ректором ОЮА, а почесним президентом.

Він також відзначив, що настільки високе звання - "чиста формальність".
"Президент, якщо він "почесний", серйозного впливу на вуз не робить. Господарськими справами, тим більше, не займається", - підкреслив Ківалов.

Коментуючи зауваження про те, що його "переслідують зовсім не за карні злочини, а за роботу на посаді голови ЦВК", Ківалов сказав, що "виборчий процес має важливу особливість: одна сторона завжди задоволена результатом, інша – ні".

"Порушення можливі в будь-якій державі, чи то Україна чи США. Ніколи в цих обставинах колегіальний орган, такий як ЦВК, не відповідав за ці порушення", - сказав він.

"Ми діяли за законом "Про вибори президента", що був чинний на той час - до третього туру", - додав екс-глава ЦВК.

"У нас були обмежені повноваження, наприклад, ми не могли визнати вибори недійсними або скасувати їхні результати", - сказав Ківалов.

"Фактично ми просто збирали дані про підрахунок голосів - і повідомляли остаточні результати", - додав він.

"Думаю, це розуміють усі. Я не вірю, що влада мститься мені. Такого просто не може бути - у нас же не 1937 рік!", - підкреслив Ківалов.

МВС викликало низку колишніх і діючих чиновників у рамках розслідування кримінальних справ у зв'язку зі зловживанням владою. Ківалов, зокрема, запрошувався в правоохоронні органи для надання пояснення за фактом відчуження частини майна Одеської юридичної академії. Після того, як він не з'явився на допит, він був оголошений у розшук.

Новини-Україна

Читайте також:

ЛУЦЕНКО ШУКАТИМЕ КІВАЛОВА, БІЛОКОНЯ, ЩЕРБАНЯ Й БОДЕЛАНА В РОСІЇ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування