Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На час "Євробачення" міліціонерів зроблять світлячками з помаранчевими стрічками

Вівторок, 10 травня 2005, 17:57
Перша репетиція міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2005" в Києві пройшла у вівторок в столичному Палаці спорту.

Як повідомляє офіційний сайт організаторів конкурсу, на цій технічній репетиції перевіряли світлові та технічні ефекти, підготовлені для кожного з виступів. Роль артистів при цьому виконували їхні дублери.

Перші репетиції представників країн-учасниць конкурсу заплановані на четвер, 12 травня.

До Палацу спорту також почали звозити для монтажу камери і операторське обладнання, необхідне для телетрансляції "Євробачення".

На концертах буде використано багато технічних новинок, зокрема, знімальні платформи відразу з двома камерами, які пересуватимуться по рейках уздовж стіни, а також великі операторські крани. Крім того, в Палаці спорту будуть розміщені як мінімум два висувні операторські крани - так звані "ножиці" (scissor cranes).

Згідно з рішенням Європейського мовного союзу, телетрансляція конкурсу цього року відбуватиметься в новому форматі 9х16, який прийде на зміну формату 3х4. Цей формат характеризується тим, що телекартинка стане ширшою, і від цього виграють в першу чергу власники широкоформатних телевізорів, які стають все більш популярними у світі.

Урочисте відкриття "Євротабору" на Трухановом острові в Києві відбудеться 14 травня.

Як повідомив керівник організаційної служби "Євротабору" Василь Бойчук, на сьогодні вже змонтовано 6 наметів, а всього їх у таборі буде більше 100, і в них проживатиме не більше 5 тис. людей.

Також монтується сцена, на якій проходитимуть виступи різних творчих колективів.

"До 14 травня все буде готове", - завірив Бойчук.

Крім того, на час проведення конкурсу "Євробачення" в Києві будуть посилені заходи безпеки. Зокрема, до охорони порядку будуть залучені працівники міліції з регіонів України.

Про це повідомив у вівторок на прямій телефонній лінії Кабінету міністрів заступник міністра внутрішніх справ Олександр Фокін, відповідаючи на запитання журналістів.

Крім того, як розповів Фокін, під час проведення конкурсу співробітники патрульно-постової служби носитимуть нову форму.

"Це звичайна форма, тільки нова, і на кашкеті буде фосфоруюча помаранчева стрічка", пояснив він, підкресливши, що "помаранчеві стрічки - це тільки на час "Євробачення", і у світлі фар вони відсвічуватимуть".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...