Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич не писав, що він магістр філософії. Його біографію підробили?

Вівторок, 10 травня 2005, 22:49
Міністр юстиції Роман Зварич заявляє, що в біографічному довіднику "Хто є хто в Україні" в інформації про нього допущені помилки.

Про це він сказав в коментарі "5 каналу".

Зокрема, міністр заперечив дані з анкети про те, що він є "магістром філософії" і має кандидатську дисертацію про "онтологічні основи етики Платона".

"Це не моєю рукою було написано і я не знаю, що там було поставлено після того, як я скріпив документ своїм підписом, але це не є мій почерк. Я не знаю, чий це почерк. Звичайно, це моя помилка, що треба було мені подивитися, що там про мене написано, але я, знову таки кажу, - можете вірити чи ні - я не читаю, що там про мене написано в таких довідниках", - сказав Зварич.

"Бо я тільки зараз глянув, що там є помилки не лише щодо моєї освіти, але й інших подробиць моєї біографії і, звичайно, я тепер проситиму це спростувати, тобто виправити ці помилки", - додав він.

Раніше на прес-конференції у вівторок Зварич щодо анкети для "Хто є хто" сказав, що "Там є мій підпис, але там немає жодного брехливого слова".

На питання, яку ж освіту і дипломи він має, Зварич розповів, що отримав диплом "Мангеттен коледж", "ступінь бакалавра", а згодом, "маючи вже вищу освіту", вступив до Школи міжнародних справ при Колумбійському університеті.

"Я закінчив цю програму, приступив до написання докторату, який я ніколи так і не завершив. Крім того, я маю документи, що свідчать, що я набував вищу освіту (вже будучи як "пост градюет стадіз", тобто після вищої освіти, яку я отримав "Мангеттен коледж") в Українському вільному університеті", - сказав міністр.

Він заперечив, що отримав "магістра філософії", як це було сказано ним в його інтерв’ю "Фактам" і "Українській правді".

"Ні, я не можу це підтвердити. Це або я неправильно сказав, або вони мене неправильно записали", - заявив міністр.

"Я знову ж кажу, що я маю ступінь, що дорівнюю до магістра. В Українському вільному університеті я також готувався до докторату на філософську тему і, звісно, мав відповідний ступінь. Якби я не мав відповідний науковий ступінь, я б ніколи не зміг би викладати в Нью-Йоркському університеті. Я думаю, що не повинно виникати ніяких сумнівів, що і з дипломом бакалавра, із неповною вищою освітою я не міг би навіть претендувати на можливість викладати в такому доволі престижному університеті", - зазначив Зварич.

Щодо ступеню PhD, про наявність якого у Зварича в 1998 році писав тижневик "Ukrainian weekly", то Зварич сказав, що "не може це коментувати", оскільки інтерв’ю було на політичну тему і він не знає "які його (Зварича) слова, твердження навели (журналіста) на таку думку".

На питання, чому він тоді ці дані не спростував міністр сказав, що не знав, що в матеріалі, бо не читає цю газету.


Зварич також сказав, що прийшовши на роботу до Кабміну, він "з певним запізненням" подавав свою біографію, де "здається, все доволі точно розписано". Він висловив побажання, щоб біографія, розміщена на сайті Кабміну, відображувала його справжню біографію більш точно.

Українська правда

Читайте також:

Зварич: Я ніколи не читаю про себе, і мабуть, це була моя помилка

Зварич заявляє, що кампанію проти нього ведуть "комсомольці" і діаспора. І натякає, що на гроші, вкрадені при Кучмі

Міністр Зварич в облозі - розповідає правду про свою освіту та викладацьку діяльність

За Зварича заступився професор Нью-Йоркського університету

Скандал з міністром Зваричем шкодить міжнародному іміджу України

Чому Зварич не зробить, як 60-літній студент із Міннеcсоти?

Читайте також статтю, після якої почався "зваричгейт":

Міністр Зварич – ще один проФФесор?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування