Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Shell буде шукати корисні копалини на батьківщині Тимошенко і Януковича

Вівторок, 10 травня 2005, 23:37
НАК "Нафтогаз України" і компанія Shell Exploration & Production Services (RF) B.V. уклали угоду про співробітництво в технічному дослідженні з подальшою спільною розвідкою й видобутком вуглеводнів у Дніпровсько-Донецькій западині.

Про це повідомляє прес-центр "Нафтогазу України".

Відповідно до документа, НАК й Shell будуть спільно досліджувати "зону взаємних інтересів" загальною площею понад 30 тис. кв. км із перспективою її збільшення.

За даними геологорозвідки, у надрах Дніпровсько-Донецької западини залишаються невідкритими значні ресурси природного газу, розробка яких вимагає складних технологічних рішень і застосування найбільш передових досягнень сучасної науки й технології, відзначається в прес-релізі.

"Нафтогаз України" задоволений підписанням договору з компанією Shell: "Ми вважаємо, що глибокі знання співробітників "Нафтогазу України" і їхній досвід освоєння басейну разом із сучасними технологіями компанії Shell стануть запорукою досягнення взаємовигідних результатів", - наводяться у прес-релізі слова заступника голови правління НАКу Іллі Рибчича.

"Договір про співробітництво з "Нафтогазом України" знаменує участь компанії Shell у роботі газодобувної галузі України", - наводить прес-центр слова Матіаса Бікселя, що очолює управління геологічної розвідки Shell Exploration & Production Services.

"Мі віримо в те, що об'єднання геологічних знань і виробничих потужностей "Нафтогазу України" з технологіями компанії Shell і її досвідом у розвідці аналогічних об'єктів дозволить відкрити нові значні родовища й збільшити видобуток газу в Дніпровсько-Донецькій западині", - сказав він.

"Південно-Східна частина України розташована поблизу з важливими регіональними газовими ринками, тому ми з нетерпінням чекаємо на початку тривалого й взаємовигідного співробітництва з компанією "Нафтогаз України", - додав він.

Shell активно працює в Українці з 1992 року. Основними напрямками діяльності компанії в Україні є реалізація мастильних матеріалів, хімічної продукції й авіаційного палива.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування