Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терьохін більше не хоче утримувати ціни на бензин в коридорі 2,99 за літр

Середа, 11 травня 2005, 12:55
Уряд прогнозує зростання ціни на бензин та планує прив'язати їх до світової динаміки цін.

Як повідомив міністр економіки Сергій Терьохін журналістам у середу, "будемо рухати ціни на нафтопродукти", які зараз встановлені в рамках коридору 2,99 гривні за літр А-95.

За словами Терьохіна, щоб уряд не звинувачували у адміністративному стримуванні цін на бензин, вони прив'яжуть граничну вартість літру бензина до динаміки "Platt's", тобто рівня цін на світовому ринку.

Міністр повідомив, що такий механізм ціноутворення уже буде представлено на поточному тижні, але він не сказав, з якої дати він почне діяти. Як відомо, до 1 червня встановлено граничний обсяг ціни 2,99 грн за літр А-95.

Терьохін сказав, що "уряд відпустить ціни, коли створить інтервенційний запас на 90 днів". За словами Терьохіна, на це треба три роки.

Терьохін сказав, що уряд "уже почав створювати інтервенційний запас". "Але є питання, де його зберігати? Або вирішимо питання по Одеса-Броди, це великий резервуар, або на НПЗ, або є військові бази", - сказав Терьохін.

У свою чергу міністр фінансів Віктор Пинзеник сказав, що після підвищення російського мита на вивоз нафти "міністерство економіки в ці ціни – 2,99 за літр А-95 – не вкладеться".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...