Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюку не сподобалося, як ЄС вказав йому, що робити

Середа, 11 травня 2005, 13:33
Міністерство закордонних справ України просить представників Європейського Союзу не втручатися в процес прийняття Україною рішення щодо подачі нею заявки на вступ до ЄС.

Як повідомив заступник начальника прес-служби МЗС Дмитро Свистков, про це сказано в тексті офіційної заяви українського зовнішньополітичного відомства.

"Ми вважаємо, що рішення про подачу заявки на вступ у ЄС є суверенним правом будь-якої суверенної держави. Як не одноразово підкреслював президент України Віктор Ющенко, стратегічним напрямком розвитку України є вступ у ЄС", - відзначають у МЗС.

При цьому, як підкреслив Свистков, "не існує політичної дилеми - подавати або не подавати заявку, питання в тому, коли це робити".

На думку українських дипломатів, "розвиток подальших відносин України і ЄС залежить не тільки від України, але й від виконання ЄС зобов'язань, взятих на себе".

"Ми розраховуємо, що ЄС замість стримуючих порад і заяв підтримає наміри України подати заяву на вступ у ЄС", - відзначив представник українського МЗС.

3 травня комісар Євросоюзу Беніта Ферреро-Вальднер, зробила заяву, у якій не рекомендувала Україні подавати заявку на вступ до ЄС.

"Новості -Україна"

Читайте також:

Представник України в ЄС заявляє про дискримінацію

Україна готова танцювати з ЄС

Комісар ЄС радить Україні поки не сунути ніс у Європу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування