Луценко оцінив себе позитивно

Середа, 11 травня 2005, 14:17
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко позитивно оцінює процес деполітизації й декриміналізації МВС у перші сто днів роботи нового керівництва МВС.

Про це він заявив, виступаючи на розширеній колегії МВС за результатами роботи відомства за перші сто днів роботи нового керівництва.

У своєму виступі Луценко нагадав, що, призначаючи нове керівництво, президент Віктор Ющенко поставив перед ним 2 основні завдання - деполітизувати і декриміналізувати відомство.

"І можу гарантувати, що на сьогодні у МВС немає іншого політика, який би ним керував, крім президента, і немає іншої партії, крім закону", - сказав Луценко.

За його словами, констатується підвищення рівня довіри громадян до міліції. Луценко також сказав, що для декриміналізації МВС було звільнено все колишнє керівництво міністерства, а також 127 начальників обласних управлінь МВС й їхніх заступників.

Крім цього, за 100 днів роботи відомства відділ внутрішньої безпеки порушив 253 кримінальні справи проти співробітників міліції, при цьому 37% цих справ порушено проти керівного складу міліції.

Луценко зазначив, що за цей час вдалося на 75-80% підвищити зарплати середній ланці міліціонерів.

Міністр також повідомив, що за цей період було порушено 19 тис. справ у сфері економіки, зокрема 1700 - у сфері приватизації, 1900 - у паливно-енергетичному комплексі й 2,5 тис. - в агропромисловому комплексі.

Луценко зазначив, що внаслідок таких дій міліції, деякі політичні сили заявляють про політичні репресії проти певних осіб, компаній або регіонів. "З усією відповідальністю сьогодні заявляю, що я жодного разу не дав наказу перевірити конкретну особу, бізнес-структуру або регіон", - заявив Луценко.

Він також повідомив, що міліція активно розслідувала порушення під час виборів президента 2004, зокрема було виявлено 4178 фактів голосування двічі й більше разів, а також було порушено 371 кримінальну справу за фактами порушень під час виборів.

"Якщо хтось називає ці дії політичним переслідуванням, ми називаємо це поверненням законності на українську землю", - заявив міністр.

Він зазначив, що пріоритетними на 2005 у міліції будуть такі 5 напрямків роботи: повний контроль над оборотом спирту в країні, подолання незаконного використання природних ресурсів, контроль за порядком реєстрації автомобілів, продовження боротьби зі злочинністю у сфері виборчих прав, реформування міліції громадського порядку.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...