Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко скоро дізнається, за що її могли арештувати у Москві?

Середа, 11 травня 2005, 17:22
Московський окружний військовий суд (МОВС) розгляне 17 травня скаргу адвоката прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на відмову Головної військової прокуратури ознайомити його з постановою про порушення щодо прем'єра України кримінальної справи.

Про це "Інтерфаксу" у середу повідомили в суді.

У скарзі російський адвокат Тимошенко Володимир Жеребенков просить визнати незаконними дії слідчого, який відмовився ознайомити його з документами, що стосуються прем'єр-міністра України.

Зокрема, за словами адвоката, слідчий відмовився ознайомити його з матеріалами про порушення кримінальної справи, про залучення Тимошенко як обвинувачуваної, а також про обрання їй запобіжного заходу.

На думку Жеребенкова, порушені норми кримінально-процесуального кодексу, відповідно до якого адвокат має право знайомитися з матеріалами справи, які стосуються його підзахисного.

Як пояснив адвокат, у постанові слідчого про відмову в ознайомленні зі справою зазначено, що "кримінальну справу було порушено в 2001 році в період дії УПК РСФСР, відповідно до якого не передбачена можливість ознайомлення підозрюваного (обвинувачуваного) і його захисника з постановою про порушення справи".

"Також було зазначено, що УПК РФ не передбачає можливості ознайомлення захисника з постановами про залучення як обвинувачуваної й обранні запобіжного заходу при фізичній відсутності Тимошенко", - сказав Жеребенков.

Це твердження адвокат вважає незаконним. "Конституція РФ гарантує кожному судовий захист його прав і свобод. Рішення й дії органів державної влади й посадових осіб можуть бути оскаржені особисто й за посередництвом обраного захисника", - підкреслив Жеребенков.

У зв'язку із цим адвокат просить визнати постанову про відмову в ознайомленні з матеріалами справи незаконною і зобов'язати слідчого ознайомити з постановами, що стосуються Тимошенко.

Представники Головної військової прокуратури від коментарів утрималися.

Інтерфакс

Читайте також:

Тимошенко не їде в Москву. Через поле чи прокурора?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: