Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратники Ющенка не хочуть виносити політреформу на референдум

Середа, 11 травня 2005, 17:42
Депутати фракції "Наша України" виступають проти ідеї проведення референдуму з питань політреформи.

Народний депутат Юрій Ключковський вважає розмови про проведення референдуму з питань політреформи кроком назад від Конституції. "Відповідь має бути в іншому", - вважає він.

"Законопроект 4180 приймався з порушенням Конституції. Це легко прослідкувати. Після відхилення законопроекту 4105 протягом року Верховна Рада України не мала права розглядати 4180, оскільки про нього Конституційний суд сказав, що він ідентичний законопроекту 4105. На жаль КС з цього приводу промовчав", - зазначив депутат.

"Під тиском гострої політичної реформи та старої президентської команди Верховна Рада вчинила неконституційно, прийнявши 4180", - сказав Ключковський.

"З цього приводу не потрібно звертатися до народу, потрібно звернутися лише до Конституційного суду", - наголосив він.

Водночас нардеп Борис Беспалий вважає, що таке питання, як внесення змін до Конституції не можна вирішувати "кулуарно", тому "будь-які форми з’ясування точки зору громадян, зокрема широке опитування – це позитивний напрямок".

"І в цьому аспекті мені зрозуміла ідея тих, хто говорить про можливість референдуму, адже йдеться про докорінну зміну устрою в державі", - заявив член президії Ради НСНУ.

Разом з тим на думку Беспалого референдуми не є доречними із спеціальних питань, які потребують конкретної кваліфікації. Беспалий переконаний, що референдумом "не можна, наприклад, ухвалювати закони чи визначати конституційні повноваження президента, тому що це питання вузькоюридичні".

"Стосовно прийнятого законопроекту 4180 – ну що там можна вирішувати референдумом, коли це десятки сторінок дрібного тексту, досить юридично специфічного?", - говорить народний депутат.

"Крім того, треба враховувати, що референдум дорого коштує", - зауважив Беспалий, повідомляє прес-служба блоку "Наша Україна".

Читайте також:

Ющенко хоче мати алібі для скасування політреформи

Зінченко хоче виставити політреформу на референдум


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування