Тимошенко й Стельмах мають вирішити, як співпрацювати з МВФ

Четвер, 12 травня 2005, 11:35
Президент Віктор Ющенко доручив прем'єру Юлії Тимошенко й главі Нацбанку Володимиру Стельмаху визначити пріоритетні проекти й напрямки співробітництва України з Міжнародним валютним фондом і Міжнародним банком реконструкції й розвитку в 2005-2008 роках.

Про це повідомляє прес-служба президента.

У березні 2004 МВФ схвалив виділення Україні кредиту в розмірі 607 мільйонів доларів у рамках програми "упереджувальний stand by" на 12 місяців.

Однак на початку серпня 2004 МВФ заявив про призупинення програми через невиконання Києвом низки зобов'язань перед Фондом.

Програма "упереджувальний stand by" передбачала, що виділені кошти знаходяться на рахунках МВФ і можуть бути виділені тільки у випадку особливих ситуацій на запит України.

У той же час під час візиту в Київ, за даними Інтерфакс-Україна, виконавчий директор МВФ Йорун Кремерс заявив, що МВФ готовий надати підтримку Україні в розвитку економіки.

Зараз МВФ робить постійну консультативну й технічну допомогу, і в перспективі готовий вивчити питання поновлення програми співробітництва з Україною, якщо уряд вважатиме це необхідним, відзначив він.

Тим часом, за оцінкою Кремерса, в України немає гострої необхідності залучати фінансову допомогу МВФ, оскільки в країни позитивне сальдо платіжного балансу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування