Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще мільйону пенсіонерів підвищать пенсії

Четвер, 12 травня 2005, 11:41
Більше мільйона пенсіонерів, яких не торкнулося підвищення пенсій, отримають збільшені пенсії.

Про це повідомляє прес-служба міністерства соціальної політики.

"З 1 березня 2005 року більше 1 мільйона пенсіонерів, яких не торкнулися підвищення пенсій, отримають збільшені пенсії. Таке рішення ухвалено на засіданні уряду 11 травня", говориться в повідомленні.

Також 76 тисяч наукових працівників "матимуть право на збільшення пенсій в середньому на 47 грн".

За словами міністра В'ячеслава Кириленка, підвищення пенсій відбудеться у зв'язку з ухваленням постанови Кабміну щодо реалізації частини другої ст.42 закону України "Про загальнообов'язкове державне страхування".

Відповідно до цього документа, пропонується коефіцієнт підвищення пенсій - 1, 055, який відповідає 20 відсоткам темпів зростання середньої заробітної плати в Україні порівняно з попереднім роком.

Зазначений коефіцієнт застосовується у випадках, якщо пенсія в минулому році не підвищувалася, говориться в повідомленні.

Постанова визначає порядок підвищення пенсій, призначених відповідно до закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" у зв'язку із зростанням середньої заробітної плати.

Для осіб, у яких коефіцієнт підвищення пенсійних виплат у минулому році менший за коефіцієнт 1,055, розмір підвищення пенсій визначається шляхом збільшення пенсії на коефіцієнт, який відповідає різниці між коефіцієнтом 1,055 та коефіцієнтом, на який відбулося підвищення пенсії у минулому році.

У разі, якщо коефіцієнт підвищення пенсійних виплат у минулому році перевищує коефіцієнт, визначений проектом постанови (1,055), підвищення пенсій не проводиться.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування