Безсмертний обіцяє, що українці більше не "бігатимуть за послугами"

Четвер, 12 травня 2005, 15:43
Віце-прем'єр-міністр України Роман Безсмертний вважає недолугим нинішній територіальний устрій України.

Про це він заявив у четвер під час міжнародної конференції "Регіональний та місцевий розвиток в Україні: виклики та можливості".

Безсмертний наголосив, що у сучасній територіальній організації України "немає ніяких принципів".

За його словами, для проведення в Україні адміністративно-територіальної реформи "необхідно прийняти три законопроекти: про місцеве самоврядування на рівні громад, про місцеве самоврядування на рівні району, про місцеве самоврядування на рівні області".

Безсмертний зазначив, що в ході реформи "послуги мають прийти до людей, а не люди бігти за послугами", маючи на увазі, що після реформи соціальна інфраструктура буде зосереджена на рівні громади.

На запитання про те, що реформа може коштувати Україні дуже дорого, Безсмертний відповів, що "якщо ми будемо зберігати нинішню систему, то ніяких грошей не вистачить".

Як відомо, 29 квітня Безсмертний презентував модель адміністративно-територіальної реформи України, трьома головними складовими якої є громада, район та регіон.

Після реформи планується утворити 4 тис. громад, 280 районів, 70 міст-районів та 33 регіони та міста-регіони.

Безсмертний зазначив, що поки що не планується переглядати межі областей, але території громад та районів будуть значно укрупнені. За його словами, обрані населенням ради формуватимуть виконком.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування