Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компанія Григоришина не вірить Апеляційному суду і судитиметься з Суркісом у Верховному

Четвер, 12 травня 2005, 20:43
Юристи міжнародної компанії Pacific International Sports Club Limited вважають рішення Апеляційного суду Києва про зняття арешту з акцій футбольного клубу "Динамо" (Київ) ангажованим і мають намір оскаржити його у Верховному суді.

Представник Pacific International, адвокат Марта Хомяк відзначила, що "враховуючи те, як поводився суд 29 квітня і сьогодні, не задовольнивши клопотання про відведення судді, я не здивована тим, що вирішив суд - задовольнити скаргу відповідача і не задовольнити нашу заяву".

Відповідаючи на питання про подальшу процедуру оскарження рішення, Хомяк сказала, що протягом місяця буде подана касаційна скарга до Верховного суду.

Інший представник Pacific International, адвокат Олена Чернецька відзначила, що у позивача є всі правові підстави виграти справу, і виразила надію, що "Верховний суд прийме наші доводи".

Хомяк також заявила, що на суддю Апеляційного суду здійснювався тиск з боку колишнього президента Леоніда Кравчука, а нині глави Комітету порятунку клубу "Динамо". Зокрема, за її словами, лист Комітету, який був приєднаний до справи, вони розцінюють як тиск на суд.

"Навіть сам факт існування такого листа є тиском на суд", - сказала Чернецька, відзначивши, що оскільки Кравчук є народним депутатом, представники Pacific International не виключають, що він використовував свої повноваження, розуміючи, що "таким листом він міг вплинути на суд".

Крім того, Хомяк сказала, що з достовірних джерел їй стало відомо, що представники Апеляційного суду зустрічалися з президентом футбольного клубу "Динамо" Ігорем Суркісом, що також могло вплинути на рішення суду.

Представники Pacific International також нагадали, що єдиним мотивом для звернення позивача до суду було - не допустити відчудження акцій ФК "Динамо", проте, за їхньою підозрою, таке відчудження вже відбулося. "У нас є підозри, що відчудження акцій відбулося, і однією з осіб, які в цьому задіяні, може бути Леонід Кравчук", - сказала Хомяк.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Киева у четвер задовольнив скаргу "Динамо" на арешт акцій клубу. Відповідач може оскаржити це рішення у Верховному суді України протягом місяця.

Юристи міжнародної компанії Pacific International Sports Club Limited (Pacific) мають намір подавати касацію, а адвокати "Динамо" в свою чергу стверджують, що якщо це відбудеться, то вони обов'язково судитимуться з компанією Pacific.


Інтерфакс-Україна

Читайте також

Суд зняв арешт з акцій "Динамо"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...