Акції "Динамо" знову арештовані

Четвер, 12 травня 2005, 23:34
На 100% акцій ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ) накладено арешт шляхом блокування власником реєстру іменних цінних паперів на особистих рахунках власників, а також заборонено клубу змінювати реєстратора.

Таку ухвалу виніс у четвер Броварський міськрайонний суд Київської області, розглянувши заяву міжнародної компанії Kernelia Investments Limited.

У позовній заяві Kernelia Investments Ltd. відзначала, що відповідачі з метою запобігання відповідальності можуть провести відчуження своїх акцій у ЗАТ "ФК "Динамо" Київ", а реєстратор - перереєструвати ці акції на інших осіб.

Крім того, говорилося в позові, що відповідачі, які володіють акціями в ЗАТ, можуть провести збори акціонерів, щоб впливати на ухвалення рішення по відчуженню акцій, заміні реєстратора або внесенню змін до статутних документів ЗАТ.

Суд своєю ухвалою від 12 травня 2005 року заборонив реєстратору "Регістр" робити будь-які дії по реєстрації переходу прав власності на пакет акцій ФК "Динамо" Київ" розміром 100% його статутного фонду. "Регістру" також забороняється передавати іншому реєстратору систему реєстру акціонерів ЗАТ, у тому числі, реєстр власників іменних цінних паперів.

Емітенту в особі ЗАТ "ФК "Динамо" Київ" забороняється укладати або переукладати угоди по веденню реєстру акцій з іншими реєстраторами. Загальним зборам ЗАТ, емітенту в особі ЗАТ й іншим юридичним і фізичним особам суд також заборонив міняти реєстратора - компанію "Регістр".

Управлінню з питань підприємництва Печерської районної в Києві держадміністрації забороняється робити будь-які дії по реєстрації або перереєстрації змін і доповнень у статутні документи "ФК "Динамо" Київ" у частині зміни складу акціонерів компанії.

Суд заборонив Ігорю Суркісу й Валентину Згурському передавати права, у тому числі, права володіння, на акції ЗАТ, а також права, що випливають із цих акцій.

На цю ухвалу суду може бути подана апеляція протягом 15 днів з моменту одержання копії документа.

Як повідомлялося, 9 березня Печерський суд Києва наклав арешт на акції клубу, однак Апеляційний суд Києва в четвер, 12 травня, задовольнив скаргу "Динамо" (Київ) на це судове рішення.

Юристи міжнародної компанії Pacific International Sports Club Limited (Pacific), за позовом якої були арештовані акції клубу, заявили про намір оскаржити це рішення у Верховному суді України протягом місяця.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Суд зняв арешт із акцій "Динамо"

Компанія Григоришина не вірить Апеляционному суду й буде судитися із Суркисом у Верховному

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування