Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не хоче бачити Кучму і в червні створить свій блок

П'ятниця, 13 травня 2005, 10:37
Опозиційний блок за участю Партії регіонів може бути створений вже в червні, вважає лідер партії Віктор Янукович.

"На мій погляд, той процес, який триває, більше вказує на те, що блок буде створений. Якою буде його конфігурація, я не хочу забігати наперед, переговорний процес триває. Але радше за все, такий опозиційний блок буде створений вже у червні", - сказав Янукович в інтерв’ю ВВС.

Він також повідомив, що переговори про створення блоку тривають з усіма партіями, які зараз перебувають в опозиції, у тому числі і з СДПУ (о).

Стосовно того, хто стане лідером цього блоку Янукович відповів: "Ви знаєте, мені особисто дуже важко про це говорити. Але сьогодні мова йде про те, що буде один лідер. Блок очолюватиме політик, який має найвищий рейтинг".

На питання, чи часто він зустрічаєтеся із лідером СДПУ(о) Віктором Медведчуком, чи веде переговори із ним, Янукович сказав, що вони мали "короткі зустрічі, їх було небагато за ці п'ять місяців до і після виборів".

Щодо того, чи бачить лідер Партії регіонів серед учасників свого блоку Медведчука, Янукович сказав, що не виключає цього.

"Все залежатиме від того, як пройдуть переговори, на яких умовах створюватиметься блок, хто в ньому яку частку матиме. Ви ж добре розумієте, що у такій справі умови – це головне", - сказав він.

Коментуючи чутки, що Ринат Ахметов на парламентських виборах "поставить" на такий політичний проект як "Трудова Украина", яку очолив донеччанин Валерій Коновалюк, а не на Партію регіонів, Янукович відповів, що не може "ані підтвердити, ані спростувати цього". "З Ахметовим ми давно вже не зустрічалися", - додав він.

Так само лідер Партії регіонів стверджує, що він не зустрічався з екс-президентом Кучмою. "Ні, я не спілкувався, я не мав жодної розмови і жодної зустрічі з ним. І бажання такого не маю", - відповів Янукович на питання ВВС.

Янукович назвав правильним рішення з'їзду партії про перехід в опозицію, хоча визнав, що почувається в ній "незвично".

"Бо я ніколи у своєму житті не був опозиціонером. Тому це своєрідне навчання. Але я вважаю, що той дуже короткий період невизначеності вже закінчився, прийшов час діяти", - зазначив він.

"Ми працюємо в реальних умовах як опозиція, і ми дійсно сьогодні вже маємо по багатьох напрямках дій влади альтернативну думку. І вважаю, що у суспільстві є реальна підтримка опозиції, на яку ми можемо розраховувати на парламентських виборах", - додав Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...