Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Ющенка заперечує роман з Тимошенко

П'ятниця, 13 травня 2005, 11:36
Російський радник Віктора Ющенка Борис Нємцов стурбований відсутністю "ясності щодо питань власності".

Про це він розповів в інтерв'ю "Комсомольській правді".

"Так, Ющенко говорив ще під час виборів, що потрібно розібратися з "Криворіжсталлю" - вона була вкрадена. Зараз же діється чорт знає що. Загроза нависла й над російськими підприємствами, про які навіть ніхто й не думав. Список їх не обмежений. Ранком можеш прокинутися, і з'ясується, що, виходячи з революційної доцільності, у тебе власність відбирають і націоналізують", - відзначив Нємцов.

"Збиток економіки оцінити навіть у мільярдах доларів важко. Британські, американські інвестори вже заявляють: якщо в Україні не хочуть, щоб ми вкладали гроші, поїдемо в Китай або Росію", - додав він.

У той же час Нємцов засумнівався в тому, що в цій ситуації винний Віктор Ющенко.

"Я добре знаю Ющенка. Знаю, на що він здатний і на що ні. Є люди, які мають інші політичні погляди. Він змушений з ними рахуватися. Разом на майдані боролися. Крім того, Україна від президентської форми правління переходить до парламентсько-президентської", - говорить Нємцов.

За його словами, "проблема в тому, що в Києві багато центрів сили". "Самостійною політичною силою є й Кабінет міністрів. Це не Росія, де Путін скаже Фрадкову, той візьме під козирок", - відзначає радник Ющенка.

Нємцов сказав, що вважає українського прем'єра "дуже талановитим, сміливим політиком".

"Хоча з багатьма речами, які вона робить, я не згодний. Вони завдають шкоди українській економіці. При цьому моє особисте ставлення до неї дуже доброзичливе. Вважаю, що російська влада має закрити, нарешті, горезвісну кримінальну справу", - додав він.

На питання, чи правда, що в нього роман з Тимошенко, Нємцов сказав, що ні.

"Ми дійсно були разом під час "помаранчевої" революції, але в нас виключно ділові відносини. А все почалося з того, що ми на інавгурації Ющенка опинилися поруч. Для когось це стало сигналом - ми спілкуємося неформально. Але це неправда", - відзначив він.

Нємцов також зізнався, що один раз вони дійсно обідали в ресторані, "але це була строго ділова зустріч".

"До неформального спілкування справа не доходила ніколи. До речі, саме "Комсомолка" видала версію, чому Тимошенко не приїхала в Москву - злякалася моїх дружин. Це мене довго смішило, як і моїх родичів. Найсмішніша версія із всіх, які я чув", - відзначив Нємцов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування