Ющенко не віддасть Криворіжсталь державі, але ще має подумати

П'ятниця, 13 травня 2005, 11:59
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що після певних узгоджень буде оприлюднено список підприємств, які будуть винесені на повторний конкурс.

Про це він заявив під час прес-конференції в п'ятницю.

"Список з 29 підприємств узгоджено, де свою позицію кінцеву висловив генпрокурор, міністр внутрішніх справ і голова СБУ. Після цього ми їх оприлюднимо, і ви будете знати цей закритий список", - сказав Ющенко.

"Ми будемо йти правовим публічним способом, їх повторним конкурсом приватизації, де буде заявлена конкурсна процедура, відкрита процедура, де буде встановлена конкурсна ціна. Скоріше, справа викупу можлива попередніми власниками. Можливо, але я ще не визначився в цьому питанні, мені потрібні матеріали і аргументи, як з одної, так і з іншої сторони", - зазначив президент.

В той же час він підкреслив, що влада не збирається забирати підприємства, які були приватизовані з порушеннями.

"Я з першого дня говорив, що ні я, ні моя команда не ставлять за мету націоналізацію чи реприватизацію будь-якого об'єкта власності... В бюджеті України жодної копійки на реприватизацію не передбачено", - зазначив Ющенко.

"Держава у бюджеті передбачає кошти для викупу раніше проданих державних підприємств. Жодної копійки, якщо проаналізувати бюджет, такої немає. Значить націоналізацією і реприватизацією моя команда не займається", - додав Ющенко.

"Якщо ми кажемо, що "Криворіжсталь" вкрали і що ми вимагаємо повторного конкурсу, то це називається – повторний конкурс", - заявив Ющенко.

Ющенко також вважає, що за "14 років український бізнес відбувся". "98% українського бізнесу не викликає сумніву. Цьому бізнесу хочемо подати сигнал – влада ваш партнер, влада вас захистить і не буде мордувати фіскальними перевірками, ми зацікавлені, щоб ви нормально працювали.

"Я не хочу, щоб влада на білому коні некоректно і безпардонно входила в інтереси, які є базовими для сотень тисяч бізнесменів. Тому ми говоримо про декілька десятків", - зазначив Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News