ЮЩЕНКО ЗНАЄ, ЧОМУ НАВКОЛО ЗВАРИЧА "ЙДУТЬ КРУГИ"

П'ятниця, 13 травня 2005, 12:33
Президент України Віктор Ющенко не звільнятиме міністра юстиції Романа Зварича і просить припинити інтриги проти нього.

Про це він сказав на прес-конференції у п'ятницю в Українському домі.

"Зварич Роман Михайлович, якщо питання йде про освіту, він має середню, початкову і вищу освіту. Ким повинен бути міністр юстиції, з якою освітою, я зараз це питання не буду дискутувати. Тому що для мене посада міністра - це є посада політична", - сказав президент.

"Я не буду нагадувати, що на тому континенті, де ми проживаємо, є міністри закордонних справ навіть без вищої освіти, і європейська нація сприймає це, бо це політична посада. Бо людина робить прекрасну фахову роботу, а що стоїть за цим, я прекрасно розумію", - зазначив Ющенко.

Він відніс до дій проти Зварича акції "молодих прекрасних людей з "Пори", яких, на думку президента, теж використовують, і пообіцяв зустрітись із ними і вирішити це питання.

"Тому давайте в спокої залишимо міністра юстиції – і не треба вести навколо нього інтриг. Це людина, яка пройшла колосальні випробування в парламенті, яка фахово веде тему, яка була разом з вами на Майдані. І сьогодні, коли виникли всередині політичні колізії, я не хочу, щоб вони розглядалися через специфічні неморальні методи по відношенню до будь-якого міністра", - наголосив Ющенко.

За його словами, проблема освіти "не така тема, що її повинен розглядати президент – це надумане і підмінене питання".

Після закінчення прес-конференції журналісти спробували ще раз з'ясувати у Ющенка його позицію щодо Зварича.

"Я відверто скажу, я знаю істинні причини, чому навколо Зварича ідуть круги", - сказав Ющенко, але не уточнив, про що ідеться.

На слова журналістів про те, що у Зварича в біографії була написана неправда, Ющенко сказав: "Ні".

"Це професійна людина, переконаний, що чесна людина. Ті наїви, пов'язані з відстоюванням приватних інтересів – це речі, які не відповідають змісту його діяльності. Всі ці обставини пов'язані з одним – з політичними переслідуваннями за його позицію, за його діяльність", - сказав Ющенко.

На питання журналістів, за яку ж позицію переслідують Зварича, він сказав: "Ви мене змушуєте говорити те, щоб я не хотів, щоб воно було сьогодні озвучене".

"Давайте домовимося, що я потім скажу", - сказав Ющенко, сів за кермо машини і поїхав.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...