Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"РИБКУ" ВБИЛИ ЧЕРЕЗ БАКАЯ?

П'ятниця, 13 травня 2005, 13:07
За однією з версій, вбивство київського бізнесмена Віктора Рибалка ("Рибки") може бути пов'язане з розслідуванням кримінальної справи стосовно колишнього голови державного управління справами Ігоря Бакая, повідомляє інформоване джерело.

За словами джерела, Рибалко після спроби замаху на нього проживав у Голландії, до Києва він приїхав близько тижня тому на день народження до друга.

У прес-службі столичного головкому міліції сказали, що в людину, знайдену з трьома вогнепальними пораненнями у четвер ввечері на вулиці Івана Франка (міліція не називає імені кримінального авторитету) було зроблено до 20 пострілів з автомата-кулемета "Скорпіон".

Три кулі потрапили в нього - в область правого стегна, правого боку тулуба та у голову. Стріляли з автомобіля марки "Деу" з тонованими вікнами. Машина з місця злочину зникла.

У головкомі також додали, що в Києві проходить операція "Буран" з пошуку тих, що стріляли. Прокуратура Шевченківського району порушила кримінальну справу за фактом навмисного убивства (ст. 115 Кримінального кодексу України). Слідство розглядає кілька версій злочину.

Рибалко ("Рибка") 1950 року народження. Близько двох років тому на нього була спроба замаху - розстріл джипу, у якому він їхав, по вулиці Богдана Хмельницького. Жодна з 60 куль, що потрапили в машину, його не зачепила.

Міністерство внутрішніх справ України відповідно до постанови столичної прокуратури оголосило в міждержавний розшук екс-керівника держуправсправами Ігоря Бакая.

Прокуратурою Києва Бакай притягнутий до відповідальності як обвинувачуваний у перевищенні влади та службових повноважень, що спричинили нанесення тяжких наслідків.

Ці злочини караються позбавленням волі на термін від семи до десяти років з позбавленням права посідати деякі посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Раніше посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін заявив, що Бакай одержав російське громадянство до акцій громадянської непокори 2004 року в Україні.

Генеральний прокурор країни Святослав Піскун у цей же день заявив, що у випадку, якщо з'ясується, що Бакай має російське громадянство, Україна вимагатиме його екстрадиції.

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко повідомив, що Бакай має українське громадянство, але не виключив, що в колишнього керівника держуправсправами може бути і російський паспорт. За неофіційною інформацією, Бакай зараз знаходиться у Москві.

Голова Головного контрольно-ревізійного управління України Микола Сівульський раніше заявив, що колишнє керівництво держуправсправами допустило низку зловживань з держмайном і бюджетними коштами, внаслідок чого державі був заподіяний збиток у 500 млн. грн.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У КИЄВІ ВБИТО "РИБКУ"

Бакай купував чайники за 10 тисяч і столи за півмільйона

Бакай при Кучмі незаконно розтратив 828,5 млн. гривень

БАКАЙ МАЄ РОСІЙСЬКЕ ГРОМАДЯНСТВО - ЧОРНОМИРДІН

Бакай має роботу і квартиру в Москві, проте переховується за кордоном

БАКАЯ ОГОЛОСИЛИ В МІЖДЕРЖАВНИЙ РОЗШУК, А СУД ПОСТАНОВИВ ЙОГО АРЕШТУВАТИ

БІЛОКОНЬ ЗНАЙШОВСЯ В МОСКВІ. З Бакаєм і Курочкіним

ЛУЦЕНКО ДІЗНАВСЯ, ЩО БАКАЙ ПОКИ УКРАЇНЕЦЬ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування