Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко назвав Януковича "бандитом" і не бачить його в опозиції

П'ятниця, 13 травня 2005, 13:08
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що попередній владі не місце в опозиції.

Про це він заявив в п'ятницю на прес-конференції в Українському домі.

"Я думаю, що жулікам і бандитам в політиці нема чого робить. Не побудуєш свою політику на брехні, на грабунках, на мільярдах втрачених коштів, для мене, повірте, це не опозиція", - заявив Ющенко.

"Влада чи люди, які вкрали в минулому році 4 мільярди з бюджету по відшкодуванню ПДВ. Скажіть, будь ласка, чи це опозиція?" – спитав Ющенко.

"Чи 2 мільярди вкрали на залізній дорозі, один мільярд перерахований кожною з п'яти залізних доріг на виборчий фонд. Друзі, один мільярд гривень держінституція без рішення уряду, тільки по телефонній команді, перераховує на виборчу кампанію. Півмільярда на "Артеміду" – другий канал виборчої кампанії", - додав він.

Ющенко сказав, що був затриманий один начальник дороги, який почав давати пояснення про використання державних коштів.

"Один мільярд вкрали в ДУСі, - продовжив Ющенко, - Знаєте, хто вкрав? Загальна відповідь – попередня влада, формальна відповідь – безумовно, це питання суду. Буде відповідати кожен начальник залізної дороги, куди він дів мільярд. Будуть відповідати керівники ДУСі, як вони вкрали один мільярд. Буде давати відповіді кожен фонд, який вилучив із державних фінансів або із бюджету країни мільярди коштів".

"Коли мені доповідають, що півтора мільйони в минулому році пішли тільки на букети, які дарував президент України…Скільки кожен день можна дарувати букетів? Я впевнений, що Леонід Данилович не в курсі і не дарував стільки букетів", - сказав президент.

Він також нагадав про сухі пайки, які належали міністерству оборони та пішли на харчування прихильників Януковича під час помаранчевої революції, і зауважив, що ці "300 тисяч – це не цифра для тої влади".

"Проаналізували роботу Олімпійського комітету – 100 мільйонів вкрадено. Ну, друзі, на цих засадах опозиції не побудуєш. По кожному з цих героїв можна говорить. Не політикою їм треба займатися. Політика у них не вдасться", - зазначив Ющенко.

На його думку, формування опозиції знаходиться тільки в процесі. "Я б не сказав, що там відбулась якась концентрація політичних зусиль, досягнута політична єдність", - сказав президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування