Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко передумав педалювати ЄС

П'ятниця, 13 травня 2005, 13:09
Президент України Віктор Ющенко вважає, що зараз незручний момент для постановки питання про вступ України до Євросоюзу.

Про це він сказав на прес-конференції у п'ятницю в Українському домі.

"Кожен день наближає до членства в Євросоюзі і всякі штучні перевантаження політичного і психологічного характеру, переконаний, будуть відштовхувати і дратувати західний світ", - сказав президент.

"Давайте будемо відвертими : сьогодні ЄС в дуже делікатній ситуації. Остання хвиля з 10 країн і ще 2 країни, по яких є формальні рішення, що принесли серйозні додаткові питання в концепцію і конструкцію Євросоюзу, над якими треба поміркувати", - зазначив Ющенко.

"Плюс до цього додається складна дискусія про членство Турції. Плюс дискусія по євроконституції. Одним словом, західне суспільство знаходиться у вразливому стані. Це не є кращий комфортний момент, щоб говорити про членство в України в ЄС", - додав він.

Водночас Ющенко наголосив, що "для нього нема сумніву, що Україна буде в ЄС".

"Ми європейці. Географічний центр Європи знаходиться в Україні. Україна – це серце Європи, а без цього серця Європа жити не може. Без неї вона не комплектна", - зазначив Ющенко.

Він також нагадав, що Україна повинна відповідати нормам, принципам, стандартам, які прийняті в ЄС. "Це десь 300- 400 змін до законів", - сказав президент.

Ющенко нагадав, що Польща пройшла цей шлях за 5 років і він хоче використати цей досвід. "Після виборів я хочу зробити коротку стежку для України", - сказав Ющенко.

Він також нагадав про те, що Україна ухвалила план співпраці з Євросоюзом, а також, що на останній зустрічі з Барозо обговорили 7 пунктів на шляху до євроінтеграції. Серед них статус ринкової економіки, вступ до СОТ, пом'якшення візового режиму.

Також Ющенко розповів, що звернувся до ЄС за технічною допомогою по укріпленню кордону з Молдовою. При цьому він відзначив позицію України щодо врегулювання придністровського конфлікту.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: