Ющенко скористався телефонним правом, бо владу принижували

П'ятниця, 13 травня 2005, 13:27
Президент України Віктор Ющенко каже, що втрутився в ситуацію навколо елітного селища Козин, тому що там принижувалася позиція влади.

Про це він сказав на прес-конференції у п'ятницю в Українському домі, відповідаючи на питання журналістів.

"Землі навколо Києва, не всі - частина, крадені-перекрадені. І робилося це через інститути влади. І коли в одному селі Козин громада поділилася на дві частини - одна казнити, друга милувати - я зайняв одну публічну позицію: дав розпорядження своєму апарату детально вивчити ситуацію, виїхати на місце", - розповів президент.

"Я звернувся до прокуратури вивчити цю справу і вести її по закону. Я знаю, що з кожного боку є великі дядьки з Верховної Ради, які не хочуть, щоб ця справа велась. Ця справа має бути відновлена, і лише через суд в ній може бути поставлена крапка Я хочу, щоб справа велась по закону", - додав Ющенко.

Водночас він засудив ситуацію, коли в селі голова ради не пускає до кабінету депутатів, формується нелегітимна рада, хтось попелом посипає хрести, маже смолою школу, збирає підписи, щоб звільнити учителя хімії чи фізики. "Це речі, які принижують владу і вимагають втручання президента", - зазначив Ющенко.

Він висловив думку, що селищний голова має відновити депутатів старої ради, обраних у 2002 році і накласти мораторій на продаж земель.

Як відомо, раніше повідомлялося, що президент телефонним дзвінком наказав генпрокурору звільнити з-під варти голову селищної ради Козина Валентину Горобець, після того як до нього звернулися мешканці села.

Скандал навколо Валентини Горобець тягнеться більше року. Під час виборчої кампанії депутати "Нашої України" захищали сільську голову Козина. За їх словами, на Горобець чинили тиск через правоохоронні органи, оскільки вона відмовлялася продавати землю за заниженими цінами.

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенко скористався "телефонним правом" і змусив Піскуна відпустити затриману?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...