Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готовий дати пільги, якщо так вирішить Зінченко

П'ятниця, 13 травня 2005, 13:37
Президент Віктор Ющенко готовий надати пільги галузям ракетобудування і літакобудування для залучення стратегічних інвесторів.

"Я виходжу з того, що літакобудування, ракетобудування є однією зі стратегічних програм України. Я як президент готовий піти на широкі преференції, щоб так сталося", - сказав Ющенко на прес-конференції.

За словами Ющенка, він дав доручення держсекретарю Олександру Зінченку "провести широкі консультації, щоб так сталося".

"Наша мета – представити світу програму, яка б викликала інтерес інвесторів до роботи нашого літако- і ракетобудування".

Ющенко сказав, що літакобудування в Україні "скочувалося із року в рік", і є три підприємства, які випускають на рік 21 транспортний і пасажирський літаки.

"Ми звернулися до Боїнгу, фірми Сікорського розпочати діяльність в Україні. Ви знаєте, фірма Сікорського погодилася на відкриття підприємства з виробництва голікоптерів в Україні".

"Ми завершили відтворення музею Сікорського, де були запущені перші дві машини Сікорського, на київському дворі. Це були перші машини в світі, які були підняті з вертикальним взльотом", - додав Ющенко і нагадав, що нагородив Орденом князя Ярослава Мудрого Сергія Сікорського.

Ющенко також сказав, що декілька днів тому "досягнуто політичні домовленості, що з середини 1997 року наші ракетоносії використовувалися на новому бразильському космодромі". (Очевидно, Ющенко мав на увазі, що з 2007 року.)

"Одна з міжнародних програм, де Україна бере участь як сторона одноосібно, це після того, як були десятки успішних запусків Морського старту. Репутація українських ракетних комплексів значно виросла", - додав Ющенко.

"Ми ведемо масштабні переговори, щоб звернути увагу ділових кіл на можливості України. Щоб виграти завтрашній день, ми повинні виграти технологію. Було б правильно піти на серйозні преференцій тим сторонам, які візьмуть участь у виробництві українських ракет і літаків".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...